Ambassadeur Wendy van Dijck, bull terriër Serdo en wethouder Johan de Beer bij de start van de pilot  ‘Opruimen scheelt een hoop’.
Ambassadeur Wendy van Dijck, bull terriër Serdo en wethouder Johan de Beer bij de start van de pilot ‘Opruimen scheelt een hoop’. (Foto: Charles Luijten)

Hondenpoep nog altijd grote ergernis

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Gemeente Zundert wil veel minder hondenpoep op straat. De tot en met 31 december 2019 durende pilot 'Opruimen scheelt een hoop' moet hieraan gestalte geven. Tijdens de pilot worden gratis hondenpoepzakjes verspreid om de overlast van hondenpoep tegen te gaan.


'Niet mínder, maar helemáál geen hondenpoep op straat zou het streven moeten zijn', is één van de reacties op de vrijdag officieel gestarte pilot. Het moet gezegd: om te glijden hoef je niet per se de sneeuw in Oostenrijk op te zoeken. In sommige straten in Zundert kun je ook prima glijden, maar dan in de uitwerpselen. De start van het project, speciaal gewijd aan het hondenpoepprobleem, vond plaats bij de hondenuitlaatplaats aan de Berkstraat in Zundert. De pilot duurt tot het einde van dit jaar. Gedurende deze periode verstrekt de Gemeente Zundert gratis poepzakjes.

Verbinding

Bij de hondenuitlaatplaats treffen we voor het startsein van de actie niet alleen wethouder Johan de Beer (portefeuillehouder Milieu en Klimaat), ook Wendy van Dijck is present. De Gemeente Zundert heeft enige tijd geleden ten behoeve van de verschillende woonkernen zogeheten ambassadeurs. In het leven geroepen. Voor het dorp Zundert is dat Van Dijck. "Wij leggen de verbinding tussen de Gemeente Zundert en haar burgers", vertelt ze. "Wij praten met mensen om zodoende geïnformeerd te worden over zaken die spelen. Daarnaast kunnen we zo kennisnemen van eventuele ideeën die bevorderlijk zijn voor verbetering van de leefomgeving," zegt Wendy van Dijck die haar hond Serdo, een bull terriër, bij zich heeft. Alle hondenbezitters in de gemeente ontvingen afgelopen maand een brief van de Gemeente Zundert waarin aandacht werd gevraagd voor de ergernis over de links en rechts op straat of gazon liggende hondendrollen. De hondenbezitter is verplicht de hondenpoep op te ruimen, maar er zijn er nogal wat die aan die oproep weinig of geen boodschap hebben. "Alle reden dus om op Dierendag aan de slag te gaan met de pilot 'Opruimen scheelt een hoop', om hopelijk te bereiken dat de overlast sterk wordt verminderd," aldus wethouder Johan de Beer. De brief van de Gemeente Zundert ging vergezeld van een pakketje met twintig poepzakjes. Verder worden de zakjes in een rol van 200 stuks gratis verstrekt via de bekende uitgiftepunten van de restafval- en Plastic Heroes-zakken.

Krediet

De nu nog overal rondslingerende hondenpoep is ook een grote doorn in het oog van de gemeenteraad. "De raad stelde daarom een krediet van ruim 10.000 euro beschikbaar om het nodige aan het probleem te doen. In onze gemeente staan momenteel 1.776 hondenbezitters geregistreerd," weet wethouder De Beer. Hij doet hen het dringende verzoek om bij het uitlaten van de viervoeter een speciaal voor het opruimen van de poep bestemd zakje mee te nemen. Het zakje kan vervolgens in de bij de hondenuitlaatplaats aanwezige afvalbak gedeponeerd worden of thuis bij het restafval.

BIJDRAGE CHARLES LUIJTEN

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief