Foto: Sandra Smits

Doek valt definitief voor Hart van Rijsbergen

  Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Het doek is definitief gevallen voor Hart in Rijsbergen, het laagdrempelige evenement waarbij winkeliers en ondernemers in Rijsbergen in de aanloop naar de feestdagen in december zogezegd laten zien wat zij in huis hebben. Er blijkt - voor de tweede keer in drie jaar tijd - onvoldoende animo voor deelname te bestaan.


Vuurkorven, zingende koren, twinkelende lichtjes in de kerstbomen en een joviale Kerstman die met zijn arrenslee door de Rijsbergse straten trekt. Het zijn taferelen die we voorlopig niet meer hoeven te verwachten. In ieder geval niet uit de hoek van de Rijsbergse Ondernemers Vereniging (ROV). Voorzitter Han Magilse heeft, in samenspraak met vier commissieleden, namelijk besloten definitief de trekker uit het evenement Hart van Rijsbergen te trekken. De reden is eenvoudig: er is nauwelijks nog belangstelling voor deelname aan het evenement.

Dood paard

Dat was reeds het geval in 2017. Toen werd besloten om Hart van Rijsbergen een jaartje over te slaan. Vorig jaar werd het evenement met succes nieuw leven ingeblazen, maar dit jaar kan worden geconcludeerd dat het hier slechts een tijdelijke opleving betrof. Tot teleurstelling van ROV-voorzitter Han Magilse. "In onze beste jaren hadden we met gemak 25 deelnemers, nu amper tien. Het voelt een beetje als het trekken aan een dood paard".

Geen soelaas

Het op het verzoek van de Rijsbergse horeca verzetten van de aanvankelijk geplande datum zaterdag 14 december naar zaterdag 7 december heeft volgens Magilse ook geen soelaas mogen bieden. "Sommige ondernemers lijken zoiets te hebben van: 'De klanten komen toch wel bij mij'. Hart van Rijsbergen was juist bedoeld om drempels weg te nemen en mensen gelegenheid te bieden gewoon eens binnen te lopen voor een praatje. Misschien zie je ze dan later ook als klant terug".

Positief

Die formule verdwijnt dus in de prullenbak. Han Magilse heeft nu zijn hoop gevestigd op jonge ondernemers die volgens hem 'wél begeistert zijn' en die van plan zijn om in de lente of de nazomer een nieuw evenement op te zetten. "Er wordt een nieuwe commissie gevormd. Daar kunnen best leuke dingen uit voortkomen. Ik ken deze ondernemers en heb vertrouwen in ze. Ja, ik blijf positief. Dat moet ook wel, anders kunnen we de ROV net zo goed opheffen".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Software Engineer

Raamsdonksveer

Medewerker zagerij

Werkendam

Polyester productie medewerker

Heijningen

Bezorgers weekkrant

Almkerk, Hank, Veen en Nieuwendijk

Medewerker zeugenhouderij (m/v)

Loenhout