Afbeelding
Foto: Sandra Smits
fotoalbum

Vijf categorieën van start in Nederlands kampioenschap vrije renners en amateurs

Door: Bregje Kop Algemeen

RIJSBERGEN - Het Nederlands kampioenschap voor vrije renners en amateurs verreden in Rijsbergen is zondag gereden in Zundert. Er stonden maar liefst 5 categorieën aan het vertrek. Inschrijven was mogelijk met een licentie van een der vrije bonden, maar deelnemen op een daglicentie was ook mogelijk. 

De categorie 60+ startte om 10.00 uur. De dames startten om 10.02 uur. Renners in de leeftijd van 40-49 startten om 12.00 uur. OM 12.02 gingen rijders in de categorie 50-59 start 12.02 uur. Als laatste startte de categorie amateurs/sportklasse om 14.30 uur.

Parcours
Het parcours liep van de Hoefstraat  via de Pannenhoefsebaan, de Ettensebaan en de Tiggeltsebergstraat weer naar de Hoefstraat. Deze straten waren tijdens het evenement dan ook afgesloten voor alle verkeer en waarvoor de gemeente een vergunning heeft afgegeven. Het parcours werd tevens beveilig door gecertificeerde verkeersregelaars.

Uitslagen
In de categorie 50+ kwam Johan Pemen uit Rijsbergen als eerste over de finish met een tijd van 584 minuten. Kort achter hem kwam Niky Deijkers uit Sint Willebrord over de streep in 549 minuten. Met een tijd van 469 eindigde John de Leeuw uit Breda als derde. 

Bij de Amateurs finishte Wim van Roey uit Vosselaar als eerste in 250 minuten. Hij werd gevolgd door Roel van Gameren uit Veghel die finishte met een tijd van 221minuten. Jasper van der Eng uit Oud Gastel pakte de laatste podiumplek met een tijd van 182 minuten. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief