Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Toch geen 'sponsorskybox' op A-tribune bloemencorso

Door: Guus Arnouts Algemeen

ZUNDERT - De uitbouw van een sponsorskybox op de A-tribune voor het gemeentehuis gaat toch niet door. Burgemeester en wethouders geven aan dit jaar in ieder geval geen heil te zien in de uitbreiding van de tribune voor het gemeentehuis.

Volgens Ad Boemaars van Stichting Bloemencorso Zundert (SBZ) is het plan ook nooit officieel ingediend, maar was er wel sprake van een een reëel idee om een skybox boven de A-tribune te bouwen. "We zagen een vermindering in het aantal sponsorinkomsten. Vorig jaar hebben we besloten een werkgroep te vormen om te bekijken hoe we dit probleem aan konden pakken." Mede met het commentaar van de sponsors ging die werkgroep aan de slag. "Die merkten op dat, hoewel zij het meeste betaalden voor een plaats, zij het Moment Suprême van het corso niet voor hun neus konden zien." 

Nieuwe tribune
Daarop werd gekeken naar alternatieven. Al snel kwam de werkgroep bij het plan om een soort skybox op de A-tribune voor het gemeentehuis te bouwen, daarmee zouden er wel wat tribuneplaatsen verdwijnen op de A-tribune. "Maar in een verlengde van dat plan zou ruimte op het plein voor het CCZ vrijkomen voor een geheel nieuwe publiekstribune", vertelt Boemaars. "Voor die tribune zouden dan nog 1200 extra kaartjes voor verkocht kunnen worden." Een win-winsituatie voor de stichting. Maar daar stak het College van Burgemeester en Wethouders een stokje voor. "Zij draagden drie argumenten aan waarom zij niets in ons idee zien."

Redenen gemeente
Een argument was volgens Boemaars dat het torentje van het gemeentehuis niet meer zichtbaar zou zijn, ook zou de skybox en de manier waarop de sponsors worden ontvangen niet passen bij de rest van de invulling van de tribune. "Tot slot meldde de gemeente dat zij ervan uitgaat dat de Stichting de huidige locatie voor het CCZ, het beoogde 'corsoplein', zou blijven gebruiken als sponsorlocatie nadat de vernieuwing van de Molenstraat uitgevoerd is." 

Werkelijkheid
Boemaars benadrukt verder dat het om ideeën gaat. "Nu we een nee vanuit het College hebben, werd het natuurlijk vrij lastig om een vergunning aan te vragen als je weet dat je waarschijnlijk geen toestemming krijgt." Toch kunnen die ideeën nog werkelijkheid worden. "Volgend jaar kunnen we de plannen opnieuw bekijken", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Dit jaar komt er dus vooralsnog geen skybox, maar daar kan het komende jaar zeker over gesproken worden, gezien ook de vernieuwing van de Molenstraat." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief