Afbeelding
Foto: Kasteel Keukenhof

Zundertse reuzendahlia als 'eyecatcher' in tuin Kasteel Keukenhof

Door: Guus Arnouts Algemeen

ZUNDERT/LISSE - Met een ferme handdruk openden Ad Boemaars (Corso Zundert),  Bart Siemerink (Keukenhof) en Rene Schrama (Holland Dahlia Event) gisteren de Keukenhof Dahlia Dagen op het landgoed van Kasteel Keukenhof in Lisse. Een reuzendahlia uit Zundert moet als bijzondere eyecatcher dienen

Op verzoek van kwekers in Lisse werd het idee geopperd om iets speciaals met dahlia's te doen bij de opening. De link met het Zundertse corso werd al snel gelegd.

De dahlia is dan ook volledig van Zunderts fabricaat laat Ad Boemaars weten. "Het is dezelfde bloem die ook veelvuldig op de wagen 'DAHLIA-OOGST' van buurtschap De Berk te zien is. Dat betekent in dit geval ook dat ontwerper Harry van den Broek de dahlia zelf heeft gelast en gemaakt in de tent van De Berk", vertelt Boemaars. Vervolgens is de bloem door mensen van Stichting Bloemencorso Zundert geplat en getikt en meegenomen naar Lisse. "Daar hebben we met een klein groepje de reuzendahlia verder afgewerkt." 

Kasteeltuin
Op dit moment staan er in de tuin zo'n 150 soorten dahlia's in bloei net als in Zundert. De Dahlia Dagen is een samenwerking tussen Keukenhof en een collectief van dahliakwekers en corso Zundert. Tegelijkertijd startte ook het Holland Dahlia Event waar tot 24 augustus dahliakwekers vanuit heel het land elkaar ontmoeten.

Beelden van de opening:

Op het landgoed zijn aanstaande zondag, 26 augustus nog verschillende activiteiten te beleven. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief