'Verzamelaarsdag' op Maalbergen.
'Verzamelaarsdag' op Maalbergen.

'Verzamelaarsdag' op Maalbergen

Door: Janny Mathijssen algemeen

WERNHOUT - Pascale Matthijssen en Peter Vanlaerhoven van Lowgardens Nurseries & Consultancy kweken een bijzonder breed sortiment op een natuurgetrouwe manier. Alles wordt vanuit zaad, stek en enten geproduceerd in een karakteristieke omgeving.

Internationaal
De sfeervolle en informatieve kwekerij organiseert jaarlijks op de 2de zondag van september de 'Verzamelaarsdag', welke altijd druk bezocht wordt door een internationaal publiek die één ding gemeen hebben, de liefde voor planten. Op deze dag wordt het nieuwe sortiment voor komend seizoen gepresenteerd met vaak vele zeldzame soorten van bomen, heesters, klimplanten, vaste planten en varens. Veel van deze soorten zullen maar beperkt voorradig zijn.

Het scala aan planten is er niet alleen in grote maten. Ook kleine potmaten worden aangeboden wat het interessant houdt voor mensen die eens iets anders willen proberen.
Het botanisch atelier, een onderdeel van de kwekerij, is ook te bezoeken.
Voor elke plantenliefhebber een dag om niet te missen, om te speuren naar bijzondere planten uit alle werelddelen, in een gezellige sfeer onder het genot van een kopje koffie, thee en een hapje.
Na de "Verzamelaarsdag" is Lowgardens Nurseries & Consultancy ook te bezoeken op elke vrijdag, zaterdag en zondag. Voor meer informatie: www.lowgardens.com 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief