VV Zundert VR1 is goed aan de competitie begonnen.
VV Zundert VR1 is goed aan de competitie begonnen.

Verpletterende competitiestart VR1 VV Zundert

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ZUNDERT - Na een stroeve voorbereiding met de nodige blessures en andere ongemakken werd afgelopen donderdag na een goed bezochte training alle neuzen dezelfde kant opgezet. Zondag volgde, na een korte, altijd lastige maar leutige fotosessie, begeleid door de ritmische en opzwepende klanken uit de nieuwe muziekbox een goede warming-up waarna om 10 uur werd afgetrapt tegen Rijen.

Na een wat aftastend begin kregen de Zundertse vrouwen al snel het overwicht en werd van het gebruikelijke 4-4-2 systeem overgeschakeld naar een aanvallender 4-3-3. De eerste kansen waren dan ook voor de roodzwarten, maar het vizier stond nog niet op scherp. Dat veranderde echter snel en de Zundertse spits schoot in een vol stafschopgebied de 1-0 tegen de touwen. In plaats van door te drukken lieten de roodzwarten de touwtjes vieren waardoor Rijen bijna de 1-1 scoorde.

Scherp
De technische staf handelde verbaal en kreeg de ploeg weer scherp. Vervolgens liep Zundert voor rust uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. In de rust werd afgesproken het veld breed te houden en zo de verdediging van de tegenpartij te ontrafelen. Binnen enkele minuten was het weer prijs, stonden de dames op 4-0 en ging het voetballend helemaal los! Rijen kwam zelden meer over de middenlijn en werd constant onder druk gehouden. De Zundertse backs profiteerden van de ruimte die de breedhoudende middenvelders maakten en penetreerden veelvuldig en met succes, in de zestien. Met in totaal vier goals van de spits, twee van de linksbuiten, twee van de rechtshalf en twee van de rechtsback besloot Zundert met 10-0 en is het de eerste trotse lijstaanvoerder van deze competitie. Deze week starten de dames in Chaam met 0-0.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief