Trappistentrappers klaar voor de veldtoertocht.
Trappistentrappers klaar voor de veldtoertocht. Foto: Eddy Heijnen

Trappistentrappers profiteren van uitzonderlijk mooi weer

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ZUNDERT - Records werden gebroken met zeldzaam hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Heerlijk om dan buiten te kunnen zijn, of je nu op de weg rijdt of het bos ingaat.


Er was zondagochtend volop animo om de winterronde onder zomerse omstandigheden mee te rijden. De eerste, snellere groep reed met 22 man een prima rit met een enkele lekke band. Dat de volgbus even kwijt was tellen we niet mee, in Nispen sloot hij trouwens weer aan. De tweede groep was ook erg tevreden over hun rit, lekker gefietst. Die vertrok met elf man en onderweg sloot er nog een bij aan. Hopelijk neemt hier snel iemand de rol van rituitzetter op zich zodat Wil weer terug in de eerste groep kan meerijden.

De veldrijders
Die hadden het prima naar hun zin, meer last van opdwarrelend stof dan van slijk. In Ulicoten was een hele leuke en gevarieerde rit verzorgd door de Haaibikers, fietsen door een stal waar de koeien je rustig herkauwend aan lagen te staren, heen en weer over een hoge voederkuil en ook het fietsen over een motorcross terrein was een aparte ervaring. De stevige wind en het mulle zand maakten er echter een behoorlijk enerverende rit van. Met name de laatste kilometers door het open veld met wind op kop en los zand onder je wielen zabberden veel energie weg. Ook in Hoogerheide was het goed fietsen, een aantal Trappistentrappers reed zelfs nog op de fiets heen en terug, over enerverend gesproken! Ook hier een uitdagend en afwisselend parcours, met name de Tiestenberg zorgde ervoor dat menigeen van de fiets af moest. Zo af en toe was het zelfs file rijden door de drukte. Onderweg enkele kleine valpartijtjes waaraan onze leden hopelijk geen blessure hebben overgehouden.

Veldtoertocht
We hebben er een jaar op moeten wachten maar zondag 28 oktober is het dan zover: onze eigen Trappistentrappers veldtoertocht, de toertochtcommissie verkeert al in hoogste staat van paraatheid. Met de jaarlijks grote bezoekersaantallen als bewijs mogen we in alle bescheidenheid toch wel stellen dat onze veldtoertocht tot de top der toertochten in de regio behoort. Ook vanuit het nieuwe vertrek- en aankomstpunt café van T in Wernhout is de commissie erin geslaagd een onberispelijk en gevarieerd parcours uit te zetten door de prachtige natuurgebieden die onze grensstreek rijk is. Met zijn drie afstanden van 27, 47 en 60 km is er voor elk wat wils. Alle routes volledig uitgepijld, verkeersregelaars op gevaarlijke punten en uiteraard een goed voorziene verzorgingspost waar niet alleen wat te eten en drinken valt maar ook materiaalhulp en EHBO present zijn, de langste afstand kent zelfs twee verzorgingsposten. Inschrijven voor onze veldtoertocht kan zondag 28 oktober tussen 8.00 uur en 10.30 uur bij het eerder genoemde café van T in hartje Wernhout. In de directe omgeving is ruime parkeergelegenheid voorzien, onze verkeersregelaars helpen u graag. Op www.trappistentrappers.nl kunt u alles nog eens nalezen.

Programma
In Meerle maar ook in Wouwse Plantage staat een veldtoertocht op het programma, zondag 21 oktober vertrekken onze veldrijders om 8.30 uur naar één van hen. De wegploeg vertrekt om 9.00 uur, bij voldoende deelname zal weer in twee groepen de winterronde worden gereden. Zaterdagmiddag wordt onze eigen toertocht nogmaals gecontroleerd, vertrek om 13.30 uur bij van T in Wernhout.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief