Burgemeester Poppe-de Looff heet de Sint van harte welkom in Rijsbergen. FOTO ERWIN MARTENS
Burgemeester Poppe-de Looff heet de Sint van harte welkom in Rijsbergen. FOTO ERWIN MARTENS Foto: Erwin Martens

Intocht Sinterklaas in Rijsbergen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Het was afgelopen zondag 18 november een drukte van jewelste op het Kennedyplein in Rijsbergen. Om 12.00 uur waren er nog geen Sint of trappelende paardenvoetjes te bespeuren. De eerste pieten kwamen aan! Onder het genot van de muzikale klanken van Jan van Rijckevorsel van Het Muziekhuis was de sfeer op het plein heel gezellig. Ondertussen keken zo'n 200 kinderen met gespannen gezichtjes richting de Hogebrug tot zij Sinterklaas en pieten op de huifkar zagen aankomen. Jaa, daar kwamen ze aan! Onder luid gejuich zette Sinterklaas tegen 12.30 uur voet op Rijsbergse bodem.

Na een korte stop vervolgde Sinterklaas zijn weg met een huifkar vol kinderen en pieten. De vrolijke stoet werd begeleid door Harmonie St. Cecilia. Bij Het Cultuurhistorisch Centrum De Weeghreyse werd de Sint ontvangen door een afvaardiging van De Weeghreyse, het Sinterklaascomité en de Burgemeester. Sinterklaas vond het erg leuk om de Burgemeester dit jaar weer te mogen begroeten in Rijsbergen, temeer omdat het haar laatste jaar als burgemeester in de gemeente Zundert is. Maar wie weet treffen de Sint en mevrouw Poppe-de Looff elkaar nog eens in Vlissingen als Sinterklaas daar voet aan wal zet met zijn pakjesboot.

Na het officiële welkom kon het Sinterklaasfeest dan echt losbarsten in de Koutershof. De kinderen konden zich vermaken in de kinderdisco. Zij konden een mooie kleurplaat maken of geschminkt worden door de professionele schminksters. Daarnaast kon er een gokje gewaagd worden met het raden van het aantal pepernoten in de pepernotenpot (550 stuks, Red.). Maar het aller-, allerbelangrijkste was natuurlijk … het bezoek aan Sinterklaas op het podium in de grote zaal. Voor heel wat kinderen het moment waarnaar uitgekeken werd. De trap op, even een praatje met piet maken en dan het momentje met Sinterklaas. Voor de één super spannend, voor de ander het uitgelezen moment om het volledige verlanglijstje door te nemen of om een mooie tekening te geven. Voor elk kindje t/m groep 5 had Sinterklaas even tijd, waarna het bezoekje compleet werd met een goed gevulde snoepzak en een cadeautje. Het bleef nog lang gezellig druk in de Koutershof!

Het Sinterklaascomité wil alle kinderen en hun ouders bedanken voor het gezellige Sinterklaasfeest. Dank aan alle inwoners voor hun gulle gift tijdens de collecte, aan de verkeersregelaars die de intocht in veilige banen leidden en verder dank aan allen die op welke wijze dan ook de intocht van Sinterklaas 2018 tot een groot succes hebben gemaakt!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief