Geen obstakel te hoog voor een Trappistentrapper.
Geen obstakel te hoog voor een Trappistentrapper. Foto: gvg

Trappistentrappers gaan door het slijk

Sport en vereniging

ZUNDERT - Het was misschien niet zo bijdehand om vorige week te zeggen dat we regen moesten hebben om het echte veldrit gevoel te krijgen, daar werd van bovenaf wel erg enthousiast op gereageerd.


Het was even wennen om na de droge, snelle parcoursen van afgelopen tijd weer door de modder te moeten baggeren. Met zoveel water in de bovenlaag waren de paden erg glad en glibberig. Vele renners hadden hun bandenspanning nog niet aan de natte omstandigheden aangepast met de nodige slippende wielen tot gevolg, met lagere bandenspanning viel het trouwens ook niet echt mee. Het zelfvertrouwen werd soms behoorlijk ondermijnd door diverse capriolen, gelukkig houden de adrenalinestoten je wel scherp en alert.
Een groepje van vier veldrijders vertrok bij Van T richting Rucphen, bij Den Hoek kwamen er zes bij en een stukje verder hadden ze een elftal. Zoals gebruikelijk was de toertocht in Rucphen, die tegenwoordig de naam Rogelli veldtoertocht heeft gekregen, prima geregeld door FC Brabantia. Een mooie gevarieerde rit over de Rucphense Heide en Essense Duinen die vooral voor de pauze nogal wat neerslag te verwerken kreeg. Een lekkere kop erwtensoep na afloop om dan, helemaal ondergespetterd, als modderpieten weer naar huis te rijden.

WTC de Stoempers in Brecht deden hun naam wel eer aan bij hun veldtoertocht, kilometers lange modderige zandpaden waar je stoempend doorheen moest zien te geraken. Door de overvloedige regenval had deze rit een geheel ander karakter dan de rit die enkele weken geleden in hetzelfde gebied werd gereden. Ook in Brecht klaarde het op in het tweede gedeelte van de rit en de temperatuur was er hoog genoeg om geen kou te lijden. Een hele aardige toertocht, jammer dat de opkomst wat magertjes was.

Op de weg

In de stromende regen op de weg fietsen is zo mogelijk nog zwaarder dan in het bos, toch stonden een vijftal leden om negen uur klaar voor de start. Op het laatste moment kregen ze versterking van een eenzame RTC-fietser en begonnen ze met goede moed aan hun Winterronde. Zowat halverwege nam een deelnemer de kortste weg naar huis. De anderen, waaronder de 70 jarige RTC-man Kees, maakte de ronde zonder problemen af. Bij aankomst was de regen al enige tijd gestopt, waren de mannen al wat aan het opdrogen en hadden ze ‘eigenlijk nog best lekker gefietst’.

Trappiest

Binnenkort verschijnt de wintereditie van ons clubblad d’n Trappiest. Als je nog iets hebt wat je met ons wil delen stuur dat dan zo snel mogelijk naar clubblad@trappistentrappers.nl, we kijken er al naar uit.

Programma

Voor de veldrijders staan twee mooie veldtoertochten op het programma. Zowel de toertocht van WV Tourmalet in Ulicoten als de tocht van RTC de Molenrijders in Wouw zijn de moeite waard. De veldrijders vertrekken in ieder geval om 8.30 uur bij Van T, de bestemming wordt nog overlegd. De wegploeg gaat om 9.00 uur van start voor de Winterronde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief