Amerigo bleef woensdagochtend even in zijn stal.
Amerigo bleef woensdagochtend even in zijn stal. (Foto: Guus Arnouts)

'Shovel-Sint' opent vernieuwd schoolplein Wernhout

WERNHOUT - Veel blije, maar toch ook verbaasde gezichtjes toen Sinterklaas vanochtend in een grote shovel richting de Sint Jozefschool trok. Eenmaal uitgestapt uit de laadbak mocht Sinterklaas het lintje doorknippen waardoor het nieuwe schoolplein naast de school nu officieel geopend is. Ook was er voor iedere klas een cadeautje.


Het schoolplein kreeg de afgelopen maanden een flinke facelift. Zo zijn er twee nieuwe speeltoestel geplaatst en is het plein officieel een 'Schoolplein Van De Toekomst', een initiatief en subsidieproject vanuit de provincie Noord-Brabant  en het Prins Bernhard Cultuurfonds om kinderen kennis te laten maken met de natuur en duurzaamheid. Zodat de leerlingen er voortaan naast spelen ook dingen kunnen leren van de wereld om hen heen, dankzij insectenhotels en verschillende tuintjes die ze zelf kunnen onderhouden. Verder is het aantal stoeptegels verlaagd, zodat er meer ruimte is voor water(afvoer). 


Leerlingenraad
Bijzonder aan het project is dat leerlingen er zelf over meegedacht en beslist hebben, vertellen oud-directeur Janey van Kaam en Marjon Bock namens de school en werkgroep 'Schoolplein'. "Dit gebeurde door de leerlingenraad telkens nauw te betrekken bij het plan", vertelt Van Kaam. "De kinderen mochten zelf beslissingen nemen over het soort toestellen en de invulling van het plein." Natuurlijk stond de aanpak van het plein al langer op de agenda, maar het duurde even omdat er ook de benodigde gelden ingezameld moesten worden. De kosten, bijna een ton, zijn dan ook aan de hand van verschillende projecten door de leerlingen zelf bijeengebracht. "Zo hebben we geld ingezameld met een sponsorloop en een inzamelactie voor oude kleding", legt Bock uit. "Eind mei hadden we het geld rond. We moesten toen alleen de subsidieaanvraag afwachten."

Leerzame stap
Volgens allebei een leerzame stap voor  de leden van de leerlingenraad: "Zo weten kinderen hoe dat proces gaat en dat dingen tijd kosten. In september kregen we groen licht en in oktober en november is er begonnen met de aanleg." Samen met de aanwezige zwarte pieten verkenden de eerste leerlingen de klimrekken, waarmee de nieuwe toestellen meteen officieel ingewijd zijn. Bedoeling is dat het plein altijd open blijft, zodat kinderen er ook in het weekend terecht kunnen. 

 

Guus Arnouts


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief