Docente Miranda van Loon met 4 leerlingen van de Papaya Academy in Manilla. FOTO PETER VAN SCHIJNDEL
Docente Miranda van Loon met 4 leerlingen van de Papaya Academy in Manilla. FOTO PETER VAN SCHIJNDEL Foto: Peter van Schijndel

Kerstmarkt voor Kalinga op Mencia Sandrode

Sport en vereniging

ZUNDERT - Op donderdagavond 20 december vindt op Mencia Sandrode tussen 18.30 en 21.00 uur de kerstmarkt plaats. Deze gezellige markt wordt verzorgd door de eerste- en tweedeklassers en is gekoppeld aan een goed doel. Het goede doel is Stichting Kalinga.

In het bestuur van die stichting zitten ook twee docenten van het Mencia; Miranda van Loon en Peter van Schijndel. Zij staan garant voor het feit dat iedere euro daar ook echt terecht komt. Stichting Kalinga is een non-profit organisatie gerund door vrijwilligers die streeft naar het doorbreken van de vicieuze armoedecirkel waarin de kinderen van de Payatas vuilnisbelt (Filippijnen) zich bevinden. Zij doen dit door het bieden van gratis onderwijs aan de allerarmsten. Het is natuurlijk mooi dat kinderen van Mencia Sandrode uit Zundert de kinderen van de Papaya Academy uit Manilla steunen. De leerlingen gaan enthousiast aan de slag om geld binnen te halen. Dit doen zij door van alles te maken en te verkopen die avond. Het belooft weer een gezellig spektakel te worden. U komt toch ook?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief