Uitreiking cheque aan Wensambulance.
Uitreiking cheque aan Wensambulance.

Opbrengst oliebollenverkoop Wensambulance

Sport en vereniging

ZUNDERT - Op 30 en 31 december zijn er wederom oliebollen en appelbeignets verkocht op het Oranjeplein in Zundert waarvan de opbrengst € 6110,00 geheel ten goede komt voor de Wensambulance Brabant.

Wensambulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog eenmaal naar hun favoriete plek, nog een laatste maal naar het geboortehuis of een dagje naar het strand of een familiebezoek. Het lijken eenvoudige wensen die makkelijk te vervullen zijn, maar voor ernstig zieke mensen die niet lang meer te leven hebben is dit niet vanzelfsprekend. Men wordt die dag begeleid door professionele vrijwilligers in een ambulance welke uitgerust is met comfortabele brancard. Uiteraard is het mogelijk dat een familielid mee gaat. Het vervoer met de ambulance is kosteloos. De stichting vervult jaarlijks vele wensen en kan daarom een financiële bijdrage goed gebruiken. Van dit bedrag zouden er ongeveer 30 wensen vervuld kunnen worden, maar men is ook met Avans hogeschool uit Breda bezig een speciale brancard samen te stellen welke het mogelijk gaat maken om b.v. ook over het strand te rijden zodat men dichter bij het water kan komen.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de sponsoren en de hulp die we wederom mochten ontvangen van Buurtschap Helpt Elkander. Uiteraard willen wij iedereen die oliebollen gekocht heeft hartelijk danken want zonder afname geen opbrengst, tevens een woord van dank aan Café Neefs die ons dit jaar ook weer gastvrij hebben ontvangen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief