Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Ludieke verkeersactie rond parkeerdrukte bij St. Bavoschool

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Bij IKC De Plaetse aan de Sint Bavostraat in Rijsbergen is woensdagochtend met een ludieke verkeersactie aandacht gevraagd voor de parkeerdrukte rondom de school. Dat gebeurde op initiatief van de werkgroep 'Verkeersproject schoolomgeving St. Bavo'.

Leden van de werkgroep hielden de actie in samenwerking met een aantal buurtbewoners, het IKC-bestuur, de Dorpsraad Rijsbergen en handhavers van de Gemeente Zundert. Ook wethouder Patrick Kok (portefeuillehouder Mobiliteit) nam deel aan de actie.

Parkeerschijven

Tussen 08.00 uur en 08.45 uur deelden de betrokkenen parkeerschijven uit aan parkeerders rondom het IKC. Parkeerders die op toegestane plaatsen stonden, ontvingen een parkeerschijf met hierop het opschrift 'goed geparkeerd'. Foutparkeerders ontvingen een parkeerschijf met het opschrift 'fout geparkeerd'. Naast de parkeerschijven werden er ook flyers uitgedeeld.

Apetrots

Middels de flyer wordt het belang van goed parkeergedrag benadrukt. Ouders die goed parkeergedrag vertonen, mogen 'apetrots' zijn, een knipoog naar de schoolomgeving waar veel kinderen te vinden zijn. 'Laten we samenwerken aan een verkeersveilige schoolomgeving, want we willen allemaal 'apetrots' zijn', is terug te lezen op de flyer. Daarnaast bevatten de flyers belangrijke parkeerregels en een aantal tips.

Veiligheid

De werkgroep 'Verkeersproject schoolomgeving St. Bavo' onderstreept het belang van een veilige en leefbare schoolomgeving: "Wij staan voor verkeersveiligheid rond het IKC. Kinderen met de auto naar school brengen is geen enkel probleem, wel moet de automobilist rekening houden met andere verkeersdeelnemers en uiteraard met de veiligheid". Wethouder Kok steunt het initiatief van harte. "Het doet mij goed te zien dat inwoners initiatief tonen om te komen tot een veilige en leefbare schoolomgeving", meldt hij. "Verkeersveiligheid is een belangrijk speerpunt in ons beleid, daarom nemen wij als Gemeente Zundert graag deel aan dergelijke acties." Periodieke herhaling en aanvullende acties moeten de parkeerdrukte verder doen afnemen.

Octopus

In aanloop naar de verkeersactie werd afgelopen maand de typerende paarse 'octopus' als straatmeubilair teruggeplaatst bij het IKC. Dit paarse straatmeubilair laat zien dat er sprake is van een schoolomgeving. Zo kunnen verkeersdeelnemers zich hier beter op instellen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief