Psychologiepraktijk voor kind en jeugd vanaf 1 augustus gevestigd in Zundert
Foto: SAM Psychologiepraktijk

Psychologiepraktijk voor kind en jeugd vanaf 1 augustus gevestigd in Zundert

  Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - SAM Psychologiepraktijk Psychologe Marjolijn Beek-van Loenhout heeft sinds 2015 een zelfstandige praktijk in Breda. Momenteel is deze praktijk nog geopend, maar per 1 november zal de overstap gemaakt worden en concentreert Marjolijn zich volledig op haar pas gevestigde praktijk in Zundert.


Groot bijkomend voordeel bij deze nieuwe praktijk is het feit dat er nog geen wachtlijst is. Nieuwe cliënten kunnen na aanmelding snel met de behandeling starten.

Doelgroep
“Mijn praktijk is vooral gericht op kinderen vanaf 8 jaar, jeugdigen en jongvolwassenen tot 26 jaar. Normaal gesproken zijn het de ouders die als eerste aan de bel trekken en via de huisarts of het Centrum voor Jeugd en Gezin naar ons worden doorverwezen. We zijn een laagdrempelige praktijk, waarbij we tijdens het intakegesprek bekijken wat het meest passende traject voor het kind is”, vat Marjolijn haar manier van werken samen. “Vaak worden kinderen naar onze praktijk doorverwezen vanwege ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, angstklachten, onzekerheid, opvoedingsproblemen, trauma, rouw, eetstoornissen- en scheidingsproblemen”. De sfeer in de praktijk is huiselijk en gemoedelijk.

Aanmelding 
Bij de aanmelding in onze praktijk maak je eerst kennis met Iris Lamers. “Ik ben sinds 2019 bij Sam Psychologiepraktijk werkzaam als secretaresse. Ik verzorg de telefonische intakes, de facturatie en alle administratieve handelingen die nodig zijn bij het aan- en afmelden van cliënten”.

Vergoeding vanuit de gemeente 
Kinderen en jongvolwassenen tot 18 jaar worden kosteloos behandeld. Gemeenten vergoeden namelijk zorgtrajecten voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar vanuit de Jeugdwet. SAM Psychologiepraktijk is gecontracteerd met de gemeenten Zundert, Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Tilburg. Vanaf 18 jaar wordt de behandeling door de zorgverzekeraar gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Proces 
“Zodra een cliënt is aangemeld, vindt een intakegesprek plaats met ouders en eventueel het kind. De hulpvraag wordt nauwkeurig onderzocht. Aan de hand daarvan wordt een behandelplan opgesteld en gaan we aan de slag”. De meeste kinderen of jeugdigen hebben aan 8 tot 15 gesprekken voldoende om geen last meer te hebben van het probleem waarmee ze zijn binnengekomen. “Wanneer we merken dat een ander specialisme of intensievere therapie noodzakelijk is of beter zal helpen, verwijzen we door naar gespecialiseerde collega’s in ons netwerk. In dat geval bekijken we samen wat nodig is voor de cliënt om het probleem of de klachten op te kunnen lossen”.

Taakstelling
SAM Psychologiepraktijk stelt geen diagnoses, maar kijkt samen met de ouders naar de individuele hulpvraag van het kind. We bieden ondersteuning en behandeling aan. Een behandeltraject kan bestaan uit cognitieve gedragstherapie, coaching, gezinsgesprekken, oplossingsgerichte therapie en of EMDR. Dit laatste is een effectieve kortdurende behandelmethode welke ingezet wordt bij verwerking van traumatische ervaringen, angstklachten en bij verliesverwerking”, benoemt Marjolijn.

Taboe
Marjolijn benadrukt dat er tegenwoordig op een andere manier gekeken wordt naar psychologen. “Vroeger was het meer een taboe. Men sprak niet gemakkelijk over wanneer men ‘onder behandeling’ van een psycholoog was. Tegenwoordig is dit steeds meer bespreekbaar. Uiteraard komt dat ook voort vanuit een meer assertieve houding van de ouders en daarnaast de goede screening en verwijzing door basisscholen, huisartsen en het Centrum Jeugd en Gezin.”.

Balou
“Waar ik ben, daar is Balou ook”, zegt Marjolijn. “Balou is een zes jaar oude Golden Retriever, die altijd in mijn praktijk te vinden is. Hij laat zich graag aaien en is verder rustig en lief. Als je niets met honden hebt, dan laat hij je met rust.”, besluit de ambitieuze psychologe in haar nieuwe werkomgeving.

SAM Psychologiepraktijk voor Kind en Jeugd, Molenstraat 222a, 4881 GH Zundert, tel. (076) 260 00 30, e-mail info@sampsychologie.nl, www.sampsychologie.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>