Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Archief de Bode)

Landkunstroute geopend op Buisse Heide

  Cultuur

ACHTMAAL - Sinds zaterdag 8 september is de zesde editie van Landkunst op de Buisse Heide van start gegaan. Schrijvers en kunstenaars laten zich hierbij inspireren door het illustere landgoed en haar geschiedenis.


De route langs de kunstwerken begint vanaf de Herenkamer en trekt dwars over bos en heide. De gedichtenroute van Henriëtte Roland Holst vormt dan ook de rode draad door de verzameling kunstwerken. Zo bouwde kunstenaar Denis Oudendijk een oude silo om tot modern theehuis, waar de bezoeker verkeert op het gebied tussen bos en heide. Met Henriëtte Roland Holst als inspirator maakte Josua Wechsler weer de sculptuur ‘I am the mountain’, volgens hem uit een gedeelde liefhebberij voor bergen en bergketens, net zoals Holst die ook had.

Geliefde plek
Terwijl bezoekers de route volgen, stuiten zij ondertussen onvermijdelijk op het werk van dichter Simon Mulder dat met de gedichten van Holst verweven is. Verder te bewonderen valt de kunst met sinistere ondertoon van Piet van de Kar. Het gros van de kunstenaars die exposeren, hebben zich daadwerkelijk laten inspireren door dat wat Vincent van Gogh zag terwijl zij over het landgoed trokken. Roland Holst en haar man maakten er later natuurlijk een echte en inmiddels bekende buitenplaats van.

Van zonsopgang tot zonsondergang is het landgoed geopend voor bezoekers. De landkunstroute is verkrijgbaar in het VanGoghHuis in Zundert en is nog tot 28 oktober te lopen.

Guus Arnouts


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

PHP programmeur

Tilburg

Senior Systeembeheerder

Baarle-Nassau

Leerkracht groep 7/8

Almkerk

Timmerman

Sint Willebrord

Accountmanager

Molenschot

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief