Onstuimig weer houdt nog een tijdje aan
Foto: Perry Roovers /SQ Vision

Onstuimig weer houdt nog een tijdje aan

  Weer

ZUNDERT - Het hoogtepunt van storm Ciara lijkt achter de rug, maar het onstuimige weer is nog niet voorbij. Volgens Weeronline blijft het tot en met woensdagochtend stevig waaien en is er dagelijks kans op zware windstoten.


Hoewel storm Ciara de zwaarste storm was sinds 18 januari 2018, zijn grote incidenten uitgebleven. Bij de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant regende het alleen zondag al honderden meldingen. De meeste hadden betrekking op omgewaaide bomen of bomen die dreigden om te vallen, gevaarlijke takken, afgewaaide dakpannen en omgevallen steigers. 

Tijdens Ciara werd overigens op Vlieland de hoogste windkracht gemeten, windkracht 11. De meest hevige windstoot boven land was eveneens voor Vlieland met 129 km/uur.

Donderdag en vrijdag waait het tijdelijk minder hard. Volgend weekend kan het opnieuw onstuimig worden, aldus Weeronline.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>