Afbeelding
Foto: Hans van der Kam

'Blijf vooral aan Zeeland denken', zegt provincie tegen eindexamenstudenten

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Alle Zeeuwse eindexamenstudenten hebben in hun diplomamap een brief gehad van de provincie. Boodschap is ‘Liefs van Zeeland’.

Het provinciebestuur hoopt dat de studenten na hun eindexamen alles gaan doen waarin ze zin hebben, maar dat ze aan Zeeland blijven denken.

Naast de brief is er ook een filmpje gemaakt met bekende en minder bekende Zeeuwen. “Als er één tijd is om uit te vinden wat je leuk vindt, is het nu. Studeren is ontdekken wie je bent en wat je wilt. Wees jezelf, dan komt het vanzelf goed”, hoor je daarin. Het filmpje begint met The Voice-finaliste Isabel Provoost en eindigt met gedeputeerden Jo-Annes de Bat en Harry van der Maas.

Campagne

De provincie zegt dat de video het begin is van een online campagne, die jongeren ervan moet overtuigen om in ieder geval Zeeland in het achterhoofd te houden. “Ze moeten weten dat ze altijd weer welkom zijn”, zegt De Bat.

Terugkeren

Veel Zeeuwse bedrijven, scholen en organisaties werken mee aan de campagne. Zeeland ziet veel jongeren na hun middelbare school wegtrekken en niet meer terugkeren. Volgens een vorig jaar gehouden onderzoek keert een kwart van de jongeren terug na hun studie.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief