Afbeelding
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Johan Gideons

Laatste bezwaren 380 kV-lijn bij Raad van State van tafel

Door: Guus Arnouts Algemeen

RILLAND - De Raad van State heeft bekend gemaakt dat meerdere bezwaren van bewoners tegen de komst van de 380-kV stroomlijn 'niet-ontvankelijk' zijn verklaard. Dat betekent dat netbeheerder TenneT mag beginnen met de aanleg van het hoogspanningslijn 'Zuid-West, 380 Kv-west'.

Ruim dertig bezwaarmakers onder wie bewoners en Zeeuwse ondernemers zijn het niet met de plannen eens en tekenden beroep aan, onder meer wilden zij een wijziging van het tracé en de stroomdraad graag ondergronds zien gaan. De Raad van State merkt echter op dat de kosten bij een eventuele aanpassing van de lijnen veel duurder zouden uitvallen. Wel wordt het tracé op twee punten aangepast in verband met de aanleg van groen en natuur. 

De lijn
Het zogenoemde 'rijksinpassingsplan' maakt de aanleg van de stroomlijn mogelijk tussen Borssele en Rilland. De lijn zal zo'n veertig kilometer lang worden en voert over de gemeenten Borsele, Kapelle en Reimerswaal. Hiervoor worden 107 nieuwe wintrackmasten gebouwd en worden 131 bestaande vakwerkmasten afgebroken. De nieuwe stroomlijn is een verbindt de lijn tussen Borssele met die van de landelijke ring bij Tilburg. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief