Dansen stimuleert de fantasie.
Dansen stimuleert de fantasie.

Jeugd danst in Kinderkunstweek

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Bij de Kinderkunstweek, die woensdag (11 maart) begint, laten kinderen van negen Zeeuwse basisscholen hun fantasie de vrije loop met dans en beeldende kunst.

Het thema van de Kinderkunstweek 2020 is ‘Binnenste-buiten: het huis in de kunst’. De Zeeuwse Bibliotheek, Stichting DanZee en Stichting Kinderkunstweek organiseren bij negen Zeeuwse basisscholen activiteiten met dans en beeldende kunst. Aan iedere school is een dansschool uit de regio gekoppeld.

Choreografie

De scholen die meedoen zijn De Leeuwenburch en De Wilgenhof in Middelburg, de Jan van Schengenschool in Heinkenszand, De Zevensprong in Krabbendijke, De Berenburcht in Oostburg, Jan Wouter van den Doelschool in Zierikzee, de Springplank in Terneuzen, De Meerpaal in Bruinisse en De Schuttershoek in IJzendijke. De kinderen gaan deze maand aan de slag met een choreografie die gebaseerd is op een kunstwerk binnen het thema van de Kinderkunstweek.

Ontdekken

'Met deze samenwerking ontdekken honderden kinderen van groep vijf tot en met acht al dansend de wereld van de beeldende kunst', aldus de organisatie. ‘Het laten samensmelten van meerdere kunstdisciplines werkt inspirerend en stimuleert de fantasie van jonge kinderen’, aldus de organisatie. ‘Daarbij is dans voor kinderen een laagdrempelige kunstvorm om de thema’s van de Kinderkunstweek te ontdekken.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief