Dorpshuis Kaj Munk in Hansweert.
Dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Foto: Coby Weijers

Winterfestijn op het plein in Hansweert

Algemeen

HANSWEERT - Na alle perikelen rondom corona viert Hansweert 10 en 11 december eindelijk het 50-jarig jubileum van de gemeente Reimerswaal.

De Hansweerste verenigingen en beide scholen hebben geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen. Dit alles zal plaatsvinden in het weekend van 10 en 11 december op en rond het Kaj Munkplein. 

Zaterdag 10 december begint het om 8.30 uur met een gratis ontbijt voor de inwoners. ‘Wacht niet te lang met opgeven, want vol is vol’, laat de organisatie weten. Opgeven kan via vanderhart@zeelandnet.nl ‘Na het ontbijt zal burgemeester van Egmond samen met kinderburgemeester Lois het festijn officieel openen.’ Er staan verschillende foodtrucks, zoals met Portugees eten, frites en snacks, mosselen en vis, oliebollen, snert met pannenkoeken en koffie/thee met gebak. Er zijn verschillende kraampjes met onder andere kinderkleding, vetbollen voor de vogels, glühwein en warme chocomel. Na de officiele opening zal volksdansverenig Scaldis een optreden verzorgen. 

‘We hebben een schaatsbaan van 10 bij 10 meter waarop bij toerbeurt geschaatst kan worden, zodat iedereen aan de beurt komt. Geen eigen schaatsen meenemen, deze zijn in verschillende maten bij de baan.’ Vanaf 12.00 tot 14.00 uur kunnen de kinderen geschminkt worden. Vanaf 13.00 uur zal in de grote zaal van dorpshuis Kaj Munk een film over Oud Hansweert vertoond worden en om 15.00 uur zullen de heren Sinke en van Loo een diapresentatie geven over de Ramp van 1953. 

‘Om 14.00 uur kunnen we nieuw jong talent bewonderen. Dus bespeel je een instrument, solo of in een band, schroom niet en geef je op bij Silvia, via 06-30304874. Om 16.00 uur zal er een kindershow volgen. De gehele dag wordt muzikaal omlijst door dj OMT. Ook loopt de kerstman rond, zodat de kinderen samen met hem op de foto kunnen. We hebben zanger Corne van Meer weten te strikken om een optreden te verzorgen vanaf 17.30 uur tot....?’ Vanaf 21.00 uur kunnen bezoekers een dansje wagen in dorpshuis Kaj Munk op de klanken van dj OMT. 

Zondag

Op zondag 11 december staan er nog steeds foodtrucks en kraampjes. De schaatsbaan is open vanaf 12.00 uur en sluit om 18.00 uur. ‘Om 14.00 uur willen we starten met een kerstrun voor jong en oud. U krijgt van ons een kerstpak, zodat u in stijl kunt gaan rennen.’ 

Rond 15.30 uur begint het trucktrekken. Maak ploegjes van 5 tot 6 personen en kijk wie de truck de meeste meters kan trekken. 

Voor beide evenementen is het aanmelden bij Silvia, 06-30304874. De middag wordt muzikaal omlijst door dweilband Scheldedweilers uit Hansweert. Houd voor verdere informatie de Facebook-pagina in de gaten: Winterfestijn op het plein.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief