Schiettent waar wedstrijd 'Scherpschutter kermis Hansweert 2024' plaatsvindt.
Schiettent waar wedstrijd 'Scherpschutter kermis Hansweert 2024' plaatsvindt. Foto: Answest op z'n best

Vier dagen paaskermis Hansweert met allerlei activiteiten

Algemeen

HANSWEERT - Al sinds 1897 is het rondom Pasen kermis in Hansweert. Zo ook dit jaar en wel van zaterdag 30 maart tot en met dinsdag 2 april. De gezamenlijke kermisexploitanten, dorpshuis Kaj Munk, Bingo Hansweert en Stichting Answest op z’n best organiseren elke kermisdag leuke activiteiten.

Op zaterdag 30 maart reikt tekenfilmfiguur Stitch om 14.30 uur de prijzen uit van de kleurwedstrijd die in de weken voorafgaand aan de kermis is georganiseerd. Daarna gaat hij uiteraard met iedereen die dat wil op de foto. Vanaf 20.30 uur gaat het dak er af in Kaj Munk met dj No Limit.

Paasspeurtocht

Op zondag 31 maart kunnen de kinderen de hele dag een paasspeurtocht doen over de kermis, met leuke kermisprijzen als beloning voor goede antwoorden.

Scherpschutter kermis Hansweert

Maandag 1 april is er een heuse wedstrijd om de bokaal ‘Scherpschutter kermis Hansweert 2024’ bij de schiettent op de kermis. Er wordt in 2 leeftijdscategorieën gestreden; 12 tot en met 15 jaar en 16 jaar en ouder. Aanmelden kan via de Facebookpagina van Answest op z’n best of door een mailtje te sturen naar answestopznbest@gmail.com. 

Live muziek

Maandag 1 april vanaf 15.30 uur is er live-muziek in Kaj Munk van volkszanger Erik.

Bingo

De laatste dag wordt in stijl afgesloten met een grote, door Bingo Hansweert georganiseerde, bingo in Kaj Munk. Uiteraard met verse oliebollen van de kermis bij de koffie. Vooraf aanmelden is niet nodig. Inloop is vanaf 13.30 uur, de bingo vangt aan om 14.00 uur.

Jarenlange traditie

De paaskermis in Hansweert is een jarenlange traditie. De kermisfamilie Witte heeft zelfs haar roots in het dorp en staat dan ook al generatie op generatie, al meer dan 100 jaar, met diverse attracties in Hansweert. Heel wat Hansweertenaren zijn opgegroeid met de autoscooter van Witte. Dit jaar staat familie Witte op de kermis met de botsauto’s en een draaimolen.

Autoscooter Witte.
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief