De wandeling 'Sleutel van de Schelde' voert langs mooie plekjes in en om Bath.
De wandeling 'Sleutel van de Schelde' voert langs mooie plekjes in en om Bath. Foto: Britta Janssen

Nieuwe wandeling ‘Sleutel van de Schelde’ toont mooiste plekjes in en om Bath

Door: Britta Janssen Algemeen

BATH - Nu het vriendelijker weer wordt, is het ook aantrekkelijker om er wandelend of fietsend op uit te gaan. Een nieuwe wandeling is de ‘Sleutel van de Schelde’, vanuit Bath. Dorpsbewoners hebben deze route samengesteld. De lengte is 14,5 kilometer, maar wandelaars kunnen er ook 9,2 kilometer van maken.

De Sleutel van de Schelde leidt wandelaars over verharde en onverharde wegen langs markante bezienswaardigheden in en om Bath. Dit traject heeft een trekvlot, maar dit is tijdens het broedseizoen, van half maart tot half juli, niet in gebruik.

Fossiele boom

De wandeling toont onder meer elementen in het landschap die herinneren aan de Sint Felixvloed van 1530. Daardoor verdween het oude Rilland in de Westerschelde. Bij eb zijn nog een fossiele boom en stukje straatpatroon te zien. In 1953 werd Rilland getroffen door de Watersnoodramp en ontstond er een groot stroomgat in de inlaagdijk bij Bath. Dit gat is in 1953 in twee fasen gedicht; in februari door een dijk aan te leggen en in maart door een schip te laten zinken. Daarbij is het ‘Batse gat’ gebleven.

Wandelaars komen ook door het binnendijkse natuurgebied bij het Bathse spuikanaal, met bos, open water met rietkragen en ruigtes en vochtig grasland. Door de verschillende natuurtypes is het gebied een thuis voor veel vogelsoorten. Er is een speciale wand aangelegd voor oeverzwaluwen.

Kijk voor meer informatie over de wandeling ‘Sleutel van de Schelde’ op wandelnetwerkzeeland.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief