Petra Smit
Petra Smit Foto: Petra Smit

Petra Smits nieuwe directeur Landschapsbeheer Zeeland

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) kondigt aan dat drs. Petra Smits de nieuwe directeur van de stichting wordt. Petra Smits neemt het stokje over van de huidige directeur Joan van der Velden, die sinds maart 2017 de leiding heeft gehad.

Het bestuur van SLZ is blij met de benoeming. “Met haar uitgebreide professionele ervaring zowel binnen als buiten de provincie Zeeland, haar persoonlijkheid en haar kennis van het vakgebied Natuur en Landschap, is het bestuur ervan overtuigd dat Petra Smits een inspirerende directeur zal zijn die het belang van landschapsbeheer verder op de kaart zal zetten”, aldus het bestuur.

Petra Smits, afkomstig uit Middelburg en afgestudeerd in geografie aan de Universiteit Utrecht, heeft sinds 2005 bij de provincie Zeeland gewerkt. Ze bekleedde functies als coördinator Klimaatadaptatie en Meerlaagsveiligheid, coördinator Implementatie Omgevingswet en coördinator Natuur en Landschap. Ze was ook betrokken bij de interprovinciale begeleiding van de Evaluatie van het Natuurpact, met speciale aandacht voor het verbinden van natuur en landschap met maatschappij en economie. Petra Smits: “Stichting Landschapsbeheer Zeeland is al 42 jaar een belangrijke onafhankelijke organisatie in Zeeland, die zorg draagt voor ons cultuurlandschap mét de samenleving. Ik kijk ernaar uit om vanaf 1 juni aan de slag te gaan.” 

Na ruim 7 jaar bij SLZ werkzaam te zijn geweest, heeft Joan van der Velden besloten te stoppen als directeur. Met het naderende pensioen in het vooruitzicht wil hij zich toeleggen op zijn vele hobby’s, waaronder het opzetten, uitvoeren en publiceren van ecologisch onderzoek. “Ik heb altijd met veel plezier gewerkt voor SLZ en ben trots op alle ontwikkelingen die de organisatie heeft doorgemaakt. Ik geef met vertrouwen het stokje over aan Petra en hoop dat ze met net zoveel plezier verder kan werken aan ons mooie landschap in Zeeland,” aldus Joan van der Velden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief