Yerseke onder de maat

YERSEKE - Een belangrijke uitwedstrijd in en tegen 's Heer Arendskerke. Na 9 speelronden beiden op 15 punten, 5 keer winst en 4 keer verloren. Het enige verschil was, dat het doelsaldo licht in het voordeel van Yerseke was en dus een plaats hoger op ranglijst opleverde. Bij winst, zou Yerseke een goede stap zetten in de 2e periode. Wel misten zij door een lichte enkelblessure aangever Xander van der Poel,die zich donderdag op de training verstapte. Een extra wapen gezien zijn kwaliteiten. Ook naast hem, kon Yerseke niet beschikken over Niels Poleij, Jari Christiaanse en nog enkelen. Maar zonder hun, is eerder bewezen tegen MZVC, dat Yerseke in de breedte progressie is geboekt.

De wedstrijd: De thuisploeg was in het 1e kwartier de betere ploeg, dat resulteerde ook in de eerste kans. Robin Loopik mocht van dichtbij een hoge voorzet van links op het doel koppen. De eerste waarschuwing was een feit. Verzorgd voetbal van 's Heer Arendskerke leidde in de 37e minuut dan ook tot de 1-0 voorsprong. Het voorbereidende werk van Michel Harinck mocht er zijn. Na op rechts een aantal spelers gepasseerd te zijn, was hij niet zelfzuchtig en legde de bal af op de vrijstaande Justin Le Conte. Deze plaatse de bal in de korte hoek en liet doelman Laurens de Jager kansloos. Topschutter Arjen de Koeijer kreeg weinig bruikbare passes en probeerde het na 39 minuten maar eens van afstand. Met een moeilijke stuit net voor doelman Eljo Dooge, die deze niet klem hield, kwam de attente Lars Beenakker net een pas te kort om deze alsnog binnen te tikken (zie foto). Na de rust was er even een betere fase van Yerseke. Leon Versprille met een geweldige steekpass op Martijn koole, die de gelijkmaker op zijn schoen had. Echter geen goal en een paar minuten later, maakte Siem Corstanje een afgeslagen voorzet goed af, 2-0. Het was duidelijk niet de middag van Yerseke. Wel kregen ze nog enkele mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar steeds ontbrak het aan de details. Net wel goed raken, een mindere aanname, de belangrijke duels winnen, het zat er gewoonweg niet in. 's Heer Arendskerke boekte een terechte overwinning en weeral zijn 6e overwinning, na pas vorig seizoen te zijn teruggekeerd in de 3e klas, via de nacompetitie. Yerseke mag zich volgende week revancheren op deze matige prestatie tegen de Noormannen thuis. Zij behaalden in hun wedstrijd tegen Domburg thuis een gelijkspel, waardoor ze nu op vier punten staan en een voorlaatste plaats.