Afbeelding

RBC hengelt John Schot binnen

Algemeen

ROOSENDAAL - RBC heeft zich versterkt met voormalig jeugd- en contractspeler John Schot. De 33-jarige middenvelder komt tussentijds over van het Belgische Puurs Excelsior.

Schot begon als jeugdspeler bij Tholense Boys. Zijn talent werd al snel opgemerkt door RBC en op 9-jarige leeftijd belandde hij in Roosendaal. Bij RBC maakte hij een uitstekende ontwikkeling door, wat hem een selectie opleverde voor Oranje O14 en uiteindelijk op zijn vijftiende een overgang naar PSV. In Eindhoven reikte hij tot Jong PSV en ook in zijn PSV-periode werd Schot regelmatig opgeroepen voor nationale jeugdselecties en speelde hij samen met onder meer Wesley Sneijder en Arjen Robben. Met Oranje O16 speelde hij het EK in Engeland en met Oranje O19 het EK-kwalificatietoernooi in Hongarije. In 2005 maakte hij de overstap naar N.E.C. Een jaar later leek een carrière als profvoetballer van de baan en keerde Schot terug naar de amateurs en speelde achtereenvolgens voor de Hoofdklassers Kloetinge en Hoek. Door zijn goede prestaties werd Schot geselecteerd voor het Nederlands amateurelftal en bood RBC Roosendaal haar oud-jeugdspeler in 2008 een contract aan.

Betaald voetbal

Schot werd dus alsnog prof en maakte zijn debuut voor RBC in het betaalde voetbal op 8 augustus 2008 tegen FC Omniworld. Hij viel na 75 minuten in voor Sasa Stojanovic. In een duel met RKC Waalwijk maakte hij zijn eerste doelpunt voor RBC. Schot zou twee seizoenen blijven en zijn beeltenis sierde zelfs het stadion. In totaal speelde hij 48 wedstrijden voor RBC in de Jupiler League en scoorde drie goals voor de oranje-witten. Na RBC speelde Schot jarenlang in de top van het amateurvoetbal en kwam hij uit voor Hoek in de toenmalige Topklasse, voor Kloetinge in de Hoofdklasse, voor het Belgische Excelsior Kaart in de provinciale Eerste Klasse en, weer in Nederland, voor Heerjansdam en Halsteren in de Eerste Klasse. Daarna vertrok Schot opnieuw naar België en speelde daar voor Kontich FC in de provinciale Tweede Klasse en dit seizoen dus bij Puurs Excelsior in de provinciale Derde Klasse.Hier nam Schot na een paar maanden echter afscheid.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief