Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Ontdek het brede sportaanbod met Sjors Sportief

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Jurre van Dijk van OBS De Klimroos heeft afgelopen dinsdag het eerste Sjors Sportief-boekje in ontvangst mogen nemen. Voor het zesde jaar op rij werden basisschoolleerlingen gevraagd om een mooie tekening te maken voor op de voorkant van het boekje en dit jaar werd Jurre's tekening gekozen als mooiste.

Jerome de Clercq van Sportservice Noord-Brabant had dinsdagochtend de eer om de kinderen te ontvangen in de gymzaal van D'n Dijck. De kinderen zouden eigenlijk gymles krijgen, maar werden opgewacht voor de feestelijke uitreiking van het Sjors Sportief-boekje. In dit boekje staan allerlei sport- en spelactiviteiten die de kinderen gratis of tegen een kleine betaling kunnen uitproberen. Hiermee wil Sportservice Noord-Brabant stimuleren dat kinderen meerdere sporten uitproberen, zodat ze uiteindelijk iets vinden wat ze echt leuk vinden. En op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging. Zo zorg je ervoor dat kinderen gaan sporten en blijven sporten.

Schaken

Om de kinderen al vroeg bij Sjors Sportief te betrekken worden de kinderen jaarlijks gevraagd om een mooie tekening te maken van Sjors Sportief. "Veel jongens kiezen dan toch voor voetbal, maar jij hebt iets getekend wat we niet zo vaak zien", stelde Jerome de Clercq. Jurre had namelijk een schaakbord getekend. "Dat heb ik van mijn opa geleerd en ik zou ook graag op schaken willen", vertelde Jurre tegenover zijn klas. En dat komt mooi uit, want schaken is één van de sporten die wordt aangeboden met het Sjors Sportief-boekje. Wie ook kan schaken is wethouder René van Ginderen. "Al ben ik er niet goed in hoor, ik verlies meestal." Als wethouder Sport was hij natuurlijk graag aanwezig bij de uitreiking van het eerste boekje aan Jurre. Daarnaast mag Jurre, samen met de rest van de klas, een keer komen springen bij het nieuwe trampolinepark bij De Stok: Krazy Kangaroo.

Breed aanbod

"Zelf heb ik jaren hardgelopen bij THOR", vertelde wethouder René van Ginderen aan de kinderen. "Nu ben ik echter geblesseerd en daarom ben ik ook op zoek gegaan naar een nieuwe sport." De wethouder kwam uit bij wielrennen. "Vroeger dacht ik alleen maar aan hardlopen, maar ik ben er nu achtergekomen dat wielrennen ook heel leuk is." Volgens de wethouder is Roosendaal een echte sportstad met een breed aanbod van sporten. "Dat bleek pasgeleden wel tijdens het Sportgala van Roosendaal, waarbij ik awards mocht uitreiken aan jonge getalenteerde sporters." Met Sjors Sportief hoopt ook de gemeente dat nieuwe sporttalenten zich weer verder kunnen ontwikkelen. "Maar, dit alles was niet mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de Rabobank", stelt Jerome de Clercq. "Omdat zij geld sponsoren, kunnen jullie vaak gratis sporten uitproberen."

Inschrijven

Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 2000 kinderen in! De inschrijving voor de vele activiteiten is afgelopen woensdag om 15.00 uur van start gegaan. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven kunnen zich sindsdien via de website www.sjorssportief.nl inschrijven. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief