Afbeelding

Wethouder: Er is al samenhang tussen parkeergarages en evenementen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Er is al een samenhang tussen de evenementen die georganiseerd worden en de dichtstbijzijnde parkeerfaciliteit. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de Roosendaalse Lijst. Een aantal bezoekers werden na de Draai van de Kaai geconfronteerd met een gesloten parkeergarage en dat zorgde bij de Roosendaalse Lijst voor de nodige vragen. 

Peter Raijmaekers en Eric de Regt stelden dan ook voor om de twee beter op elkaar af te stemmen, maar volgens de wethouder gebeurt dat al. "Bij (grote) evenementen worden bezoekers gewezen op de beschikbare parkeermogelijkheden. De parkeergarages Biggelaar en Nieuwe Markt zijn altijd geopend. Er wordt bij evenementen altijd afstemming gezocht met parkeerbeheer door de organisator en bij verwachte drukte worden parkeergarages (en de fietsenstallingen) langer opengesteld", aldus wethouder Lok. Naast de parkeergarages zijn bezoekers tijdens de Draai van de Kaai ook verwezen naar de gratis parkeermogelijkheden bij het Herstaco stadion en recreatiegebied de Stok op loopafstand van de Kade.

De raadsleden stelden ook voor om een beter communicatietraject op te zetten, maar dat is volgens de wethouder niet nodig. "Indien aan de orde wordt bij evenementen via de website van de evenementenorganisatie, de gemeentelijke website en de website van parkeerbeheer reeds gecommuniceerd over aangepaste openingstijden van de parkeergarages. Tevens wordt een extra openstelling gecommuniceerd via de 'vrije tekstborden' die bij het inrijden van de stad gepresenteerd worden."

Parkeerbeheer heeft overigens slechts in twee gevallen bezoekers na sluitingstijd uit de garage moeten helpen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief