De gemeente wil gelijke kansen voor iedereen ongeacht achtergrond
De gemeente wil gelijke kansen voor iedereen ongeacht achtergrond

Gemeente wil gelijke kansen voor Turkse jongeren

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft zich aangesloten bij de Gelijke Kansen Alliantie. Hierbij werken rijksoverheid, scholen, maatschappelijke partners en gemeente samen om met concrete acties thuis, school en omgeving met elkaar te verbinden.

"We willen perspectief bieden aan alle jeugdigen door het bieden van gelijke kansen", vertelt wethouder René van Ginderen. Om dit te realiseren kiest de gemeente voor twee specifieke acties. Zo wil de gemeente een integraal sport-, kunst- en cultuuraanbod opzetten in twee wijken voor kinderen die door de financiële situatie thuis niet deel kunnen nemen. Het gaat dan met name om aanbod in de naschoolse fase. "Doel is de kansengelijkheid van kinderen te realiseren en te borgen voor de lange termijn."

De andere actie is gericht op jeugdigen met een Turkse achtergrond die de overstap maken van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs. "Leerlingen met dezelfde kennis en vaardigheden, maar met een andere achtergrond, kunnen toch heel verschillende schoolloopbanen hebben. Het verbeteren van overgangen in het onderwijs is daarom een belangrijk onderdeel voor het bieden van gelijke kansen. Als deze pilot succesvol is kunnen we hem uitbreiden naar andere bewonersgroepen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief