Afbeelding
Foto: Google Maps

Gemeente aan de slag met schade aan skatebaan: ‘Geen sprake van achterstallig onderhoud’

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - De schade aan de skatebaan aan de Blomakker in Wouw wordt zo snel mogelijk hersteld. Dat laat de gemeente Roosendaal weten op vragen van de VLP-fractie. 

Eric de Regt maakte zich zorgen over de staat van onderhoud bij de skatebaan. “Deze staat er al vele jaren en er wordt dankbaar en veelvuldig gebruik van gemaakt door de jeugd. Vanwege de leeftijd van de skatebaan ontstaan er meerdere roestplekken en zelfs gaten in de baan. Dit leidt tot gevaarlijke situaties met valpartijen en verwondingen tot gevolg”, aldus De Regt.

Hij wilde dan ook weten hoevaak de gemeente dit soort speeltoestellen controleerd én of de schades hersteld worden. Wethouder Inge Raaijmakers laat weten dat de schade is doorgegeven aan een aannemer. Die gaat er zo spoedig mogelijk mee aan de slag. “Van achterstallig onderhoud is hier geen sprake”, stelt de gemeente. 

Ook wilde de VLP weten of de gemeente bereid is om extra speeltoestellen te plaatsen, zodat ook kleine kinderen op het grasveld kunnen spelen. “Als er burgerinitiatieven zijn, zijn we altijd bereid om mee te werken en te denken. Dit hebben we in de Ridderstraat in Wouw ook gedaan”, besluit de wethouder.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief