Björn Rommens tijdens Expeditie Toegankelijkheid
Björn Rommens tijdens Expeditie Toegankelijkheid Foto: Bjorn Rommens

Roosendaal opent meldpunt voor toegankelijkheid: ‘We willen minstens tien punten oppakken’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Verschillende raadsleden hebben in september een rondje gemaakt door Roosendaal onder de noemer ‘Expeditie Toegankelijkheid’. Tijdens deze ronde konden de raadsleden ervaren waar gehandicapten tegenaan lopen. Te hoge pinautomaten, brievenbussen, aan de ene kant van de weg wel een goede helling naar beneden maar aan de overkant weer niet, te smalle voetpaden en ga zo maar door. 

“Naar aanleiding van deze expeditie, hebben we als partijen erg veel reacties gekregen van inwoners uit Roosendaal. Vaak was het de opmerking; kom hier ook maar eens kijken!”, laat Bjorn Rommens nu weten. “Het is helaas niet mogelijk om op korte termijn alle wijken en dorpen te bezoeken. We willen echter wel iedereen de kans geven om lastige situaties door te geven. Vandaar dat we een meldpunt aangemaakt hebben, waar iedereen een reactie achter kan laten.”

Vanaf maandag 4 oktober gaat de website www.toegankelijk.net online waarop inwoners met behulp van een antwoorformulier voorbeelden kunnen aangeven. “Het meldpunt gaat op 4 oktober van start, dan start namelijk ook de week van de toegankelijkheid.” Het meldpunt is een maand, tot 4 november geopend. Vervolgens worden alle berichten gebundeld en dat ‘boek’ wordt overgedragen aan wethouder Klaar Koenraad. “Met de opdracht om minimaal 10 punten aan te pakken voor 10 mei 2022. We beginnen klein, maar denken groot! 10 oplossingen per gemeente, is 600 oplossingen voor onze provincie en maar liefst 3500 oplossingen voor heel Nederland.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief