Deze foto is 5 september gemaakt tijdens een recreatieve tourtocht door de Brabantse Wal georganiseerd door Steve Suykerbuyk. Enkele voertuigen bij dit evenement rijden ook mee op 30 oktober.
Deze foto is 5 september gemaakt tijdens een recreatieve tourtocht door de Brabantse Wal georganiseerd door Steve Suykerbuyk. Enkele voertuigen bij dit evenement rijden ook mee op 30 oktober. Foto: Niels Verboven

The Dutch Polar Bears organiseren Bevrijdingsroute: “We hebben bijna een leger aan deelnemers”.

Algemeen

ROOSENDAAL - The Dutch Polar Bears organiseren op zaterdag 30 oktober een bevrijdingsroute door de gemeente Roosendaal. “We hebben bijna een leger aan deelnemers”, aldus de organisatie. 

The Dutch Polar Bears is een opkomende stichting die zich bezighoudt met het herdenken en in leven houden van de verhalen over de Britse en Canadese bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseren zij een Bevrijdingsroute door gemeente Roosendaal waarbij meer dan 40 oud-militaire voertuigen en over de 100 deelnemers meerijden. Deze zal vanaf Nispen langs verschillende dorpen en monumenten gaan en eindigen op de Kade in Roosendaal bij het Polar Bearmonument. 

Wat begon met een enthousiast idee gedurende de strenge coronamaatregelen, groeide uit tot een waar evenement van grote schaal. Tijdens de opzet van dit evenement is er actief nagedacht over de route. Van verkeersregelaars tot uiteindelijk een flyby door Vliegend Museum Seppe, het belooft een spectaculaire dag te worden. 

Enkelen van The Dutch Polar Bears stonden versteld in welke mate de enthousiasme voor de Bevrijdingsroute zich verspreidde. Momenteel is de inschrijving gestopt en zijn alle deelnemers ingelicht. De teller staat nu op 46 voertuigen met in totaal 107 inzittenden. Zo werd er gegeind dat er bijna ‘een leger aan deelnemers’ was vergaard. Motoren, jeeps, vrachtwagens en heel veel ‘groen’ rijden zaterdag 30 oktober vol trots mee in de route. Een uitgebreide routebeschrijving is te vinden in het Facebookevenement “The Dutch Polar Bears organiseren: Bevrijdingsroute”. Vanaf 17:00 wordt de Bevrijdingsroute afgesloten bij het Polar Bearmonument op de Kade in Roosendaal.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief