Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Jaaroverzicht (3/6): Roosendaal Natuurstad en finaleplek voor Faela in The Voice Kids

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL – 2021 was een hectisch jaar, maar kende ook zijn mooie momenten. We blikken deze laatste week van het jaar iedere dag terug op een aantal hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Vandaag: mei en juni.

Roosendaal wordt steeds groener. Wethouders Cees Lok en Inge Raaijmakers gaven onder het toeziend oog van verschillende ondernemers de geveltuintjes in de Raadhuisstraat water. De tuintjes passen goed binnen de nieuwe ambities van Roosendaal Natuurstad!

Wethouder Inge Raaijmakers heeft, samen met Herman Stikkel en Joss Hopstaken, een nieuwe wandelroute geopend in Roosendaal. Het gaat om de Waterwandelroute met een afstand van vijftig kilometer. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om de route in te korten, maar je kan hem natuurlijk ook in een paar etappes lopen.


Ondertussen gaf wethouder Cees Lok, samen met zijn collega uit Bergen op Zoom, Patrick van der Velden, en staatssecretaris Stientje van Veldhoven het startsein voor de aanleg van de doorfietsroute F58. Deze nieuwe fietsverbinding moet een comfortabel, veilig en snel alternatief bieden aan mensen die nu nog met de auto naar Bergen op Zoom gaan.

In mei werd door de gemeente Roosendaal ook het plan ‘Roosendaal Natuurstad gepresenteerd. Straten, pleinen, maar ook industrieterreinen binnen de gemeente Roosendaal moeten in de toekomst een stuk groener worden. Sterker nog. Er moet vijftien procent meer groen komen in Roosendaal en de dorpen. Dat is goed voor de biodiversiteit en de leefbaarheid, maar het helpt ook om wateroverlast, droogte en hittestress tegen te gaan.

In juni kwam demissionair minister Kajsa Ollongren naar Roosendaal. Dat gebeurde naar aanleiding van de vuurwerkrellen die eind vorig jaar zijn losgebarsten in de wijk. Het bezoek begon in de voormalige Goede Herderkerk die tijdens die vuurwerkrellen nog in brand werd gestoken. Na een presentatie over de wijk, ging de minister in gesprek met verschillende bewoners en organisaties uit de wijk.


Kunsteraar Léon Vermunt en wethouder Toine Theunis hebben samen één van de elf verschillende waterspuwers bevestigd aan de balkons van de Vliet. Regenwater van de daken en de straten wordt in Stadsoevers opgevangen en weer teruggevoerd naar de Vliet. Daar wordt het uitgespuugd door de Tullepetaonse waterspuwers.

De 13-jarige Faela van Deyzen uit Heerle stond vrijdag 4 juni in de finale van The Voice Kids. Ze is de sterkste uit het team van Ilse de Lange en neemt het in de finale op tegen de drie overige finalisten. Mocht ze de finale winnen, dan gaat ze van het prijzengeld eerst een eigen gitaar kopen. “Want ik speel nu nog op de gitaren van mijn ouders”, vertelt de jonge muzikant vlak voor de finale. Uiteindelijk ging deelneemster Emma er met de winst vandoor, toch heeft de deelname Faela geen windeieren gelegd. Sinds haar avontuur bij The Voice Kids is ze al regelmatig de studio ingedoken met haar coach. We gaan in de toekomst dan ook nog genoeg van haar horenBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief