Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Starterslening Roosendaal wordt uitgebreid: ‘Woningen tot 248.500 euro’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft de maximale koopsom van een woning voor het verkrijgen van een starterslingen verhoogd naar 248.500 euro. Voorheen kon je een starterslening alleen verkrijgen bij woningen tot 225.000 euro.

 “Door de krapte op de woningmarkt en de enorm stijgende prijzen van de woningvoorraad is het voor starters steeds lastiger om een woning te kopen”, stelt wethouder Toine Theunis. “Het ligt voor de hand om de maximale aankoopsom bij de starterslening aan te passen en te verankeren in de verordening, zodat zij beter op weg kunnen worden geholpen naar de aankoop van een eerste woning.”

Met de nieuwe opzet van de gemeente Roosendaal wordt de maximale koopsom voor een huis waarvoor een starterslening kan worden aangevraagd, gekoppeld aan het grensbedrag voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Kopers kunnen, na vaststelling door de gemeenteraad van de wijziging van de Verordening starterslening, een starterslening aanvragen voor een huis met een maximale koopsom van € 248.500. De gemeente geeft hiermee uitvoering aan de wens van de raad koopwoningen voor starters bereikbaarder te maken.

De gemeente Roosendaal biedt al jaren startersleningen aan voor mensen die moeite hebben om een woning te kopen op de huidige woningmarkt. Samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlands gemeenten worden deze startersleningen sinds 1 januari 2010 al verstrekt. “Hiermee vergroten we de kansen voor starters op een koopwoning.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief