Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Lichtpuntje voor de horeca: “Het doet je even aan Tullepetoans klûnen denken”

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL - Joep en Nancy van Loon hoorde via vrienden van deze actie, ze vonden het direct een mooi initiatief. Goed voorbereid met een paraplu, gingen ze naar de start van hun route bij ’t Wapen van Roosendaal en kregen daar een bekertje tomatensoep.

Nancy legt uit waarom ze meedoen: “We willen de horeca een hart onder de riem steken, daarbij wandelen we graag.” Ze mogen op hun route 6 horecazaken bezoeken, het is nog een verrassing welke. Door te puzzelen bij elke zaak, krijg je antwoord op wat je volgende bestemming wordt. Joep en Nancy gaan graag uit eten of even een drankje doen na het werk bijvoorbeeld. Favoriete plekken zijn Café Jaxx, Fratino en De Veestallen. “We wonen in het centrum, het is circa vijf minuten lopen naar de Oude Markt. We kunnen rollend naar huis, zeg maar”, grapt Nancy. 

Er vielen door de lockdowns hobby’s weg. Joep: “Het is verdrietig en zwaar dat de horeca zo lang dicht is, we hebben zo ook minder contact met mensen.” Nancy vult aan: “Netflix kan een tijdje je beste vriend zijn, maar op een gegeven moment heb je alles wel gezien.” Ze lopen de route met z’n tweeën, tijdens de inschrijvingsperiode een coronamaatregel. Vrienden en familie doen ook mee, maar op andere tijden en mogelijk een andere route. Nancy: “Toen we aan kwamen lopen, deed het me even aan Tullepetaons klûnen denken, echt gezellig weer zoiets.” Het antwoord op de puzzelvraag welke horecazaak op de markt vernoemd is naar een schilder, is voor dit stel een makkie. “Op naar Chagall dus!”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief