Afbeelding
Foto: Google Maps

Gemeente gaat snelheid controleren in Westrand: Eventueel extra maatregelen op korte termijn

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal is bereid om opnieuw een snelheidsonderzoek te verrichten bij de Anthonie van Dijckstraat. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van de VLP.

De Anthonie van Dijckstraat verbindt de Rembrandtgalerij met het Permekeplein. De straat is, volgens de VLP, niet ingericht als een 30-km straat, waardoor snelheden vaak fors hoger liggen. Inwoners zouden al meerdere keren om snelheidsbeperkende maatregelen hebben gevraagd, maar vooralsnog is daar niets mee gedaan, stelt de VLP.

De gemeente laat weten dat de problematiek inderdaad enkele jaren geleden bij hen is aangekaart. “Destijds hebben we bekeken of om en om parkeren of de plaatsing van bloembakken (of andere obstakels) een oplossing kan zijn. Dit gaat echter ten koste van parkeerplaatsen en dat is bij de bewoners niet gewenst”, aldus de gemeente.

Wel is men bereid om te onderzoeken of op korte termijn maatregelen mogelijk en nodig zijn. Voor de lange termijn wordt gewerkt aan een gebiedsvisie voor de Rembrandtgalerij en het Permekeplein, waarin ook deze verbindingsweg wordt meegenomen.

De laatste keer dat de gemeente op verzoek snelheid heeft gemeten op deze weg was in 2010. “Daaruit bleek dat hier in 2010 per dag ongeveer 1700 voertuigen reden met een gemiddelde snelheid van 36 km per uur.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief