Afbeelding
Foto: Google Maps

Gemeente staat positief tegenover nieuwe super in Nispen

Door: Remko Vermunt Algemeen

NISPEN - De gemeente staat positief tegenover het verzoek van een commerciële partij om een supermarkt te starten in Nispen. Dat laat de gemeente weten op vragen van de VLP-fractie. Enige tijd geleden is Het Zuivelhuis (de buurtsuper) in Nispen gesloten. De VLP-fractie wilde weten of er een nieuwe (buurt)super voor terug komt.

“Wat wij vernomen hebben is dat er nog steeds geen concrete invulling aanstaande is voor de supermarktfunctie in het betreffende pand, dan wel elders in Nispen. Anderzijds zien we ook de ontwikkeling enkele kilometers verderop in Essen (België), waar steeds meer supermarkten zich vestigen”, stelde Eric de Regt in zijn vragen. “Dit kan, uit concurrentie-oogpunt, potentiele gegadigden voor de Nispense supermarkt doen besluiten om af te zien van het starten van een buurtsuper.”

Hij wilde daarom van de gemeente weten of zij het belang zien van een supermarkt in Nispen én zo ja, welke rol de gemeente hierin kan spelen. De gemeente laat nu weten het zeker belangrijk te vinden dat er een supermarkt is in Nispen. “Wij kunnen medewerking verlenen aan een planologische procedure om het initiatief mogelijk te maken. In oktober 2021 waren wij in de afrondende fase van de gesprekken met de genoemde initiatiefnemer. Kort daarna hebben wij positief kunnen reageren op het principeverzoek van de initiatiefnemer.”

Het idee van De Regt om een supermarkt te starten middels een coöperatievorm zoals in Heerle is dus ook overbodig. “Dat is niet aan de orde, aangezien zich in Nispen een commerciële partij heeft gemeld”, aldus de gemeente.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief