Afbeelding

Raadsvragen over aanleg weggetje in Wouw

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Momenteel wordt een korte verbindingsweg aangelegd tussen de Heining en de Boomhoefstraat in Wouw. Tot op heden was er enkel een wandelpad dat beide straten met elkaar verbond.  “De bewoners van het wijkje “de Bomen” voelen zich overvallen”, schrijft de VLP Roosendaal-fractie aan de Raad van Roosendaal. 

Raadsleden Eric de Regt en Toon Jochems weten niet precies wat er aan de hand is en vinden het een kwalijke zaak dat ook omwonenden niet op de hoogte zijn. “Mogelijk is er een vergunning verstrekt maar volgens onze informatie zijn de omwonenden nooit door de gemeente hierover persoonlijk op de hoogte gebracht. Er is angst dat dit verbindingsweggetje het nodige sluipverkeer in de wijk gaat opleveren en dat dit ook de verkeersveiligheid en de rust niet ten goede komt. Onze fractie heeft hierover enige vragen.”

De vragen gaan over op wiens initiatief en op wiens kosten deze verbindingsweg wordt aangelegd en met welk doel. Ook wil de fractie weten of en hoe er met omwonenden over is gecommuniceerd. Ten aanzien van een eventuele vergunning vragen De Regt en Jochems naar het bestemmingsplan en de visie van de Raad over het behoud van groenstructuren.  Ook willen ze weten of rekening is gehouden met eventueel sluipverkeer en met de veiligheid rond het nabijgelegen speeltuintje. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief