Afbeelding
Foto: Bergen op Zoomse Bode

Weerbericht Roosendaal: De zon schijnt flink en het blijft droog

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

ROOSENDAAL - Het is zonnig en het blijft droog vandaag. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 17 of 18 graden. 

Het is zonnig, maar in het noorden van het land komen lokaal nog enkele wolkenvelden voor. Tijdens de middaguren is het zonovergoten herfstweer en het is heerlijk weer om buiten te zijn. Er zijn nagenoeg geen wolken en het blijft dan ook droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en het wordt 17-18 graden.

Het is helder, pas in de loop van de nacht verschijnt er in het westen van het land wat hoge bewolking. Het blijft droog en bij een vooral landinwaarts afnemende zuidwestenwind daalt de temperatuur flink. In het oosten en zuidoosten kan het afkoelen naar 5-6 graden. In het noorden en westen wordt het niet kouder dan 8 tot 10 graden.

Morgen: mix van wolken en zon

De zon schijnt op veel plaatsen flink, maar er zijn ook wolkenvelden. In het noordwesten kan een enkele bui voorkomen, elders blijft het droog.

In de middag is er een mix van zon en wolken. Het noordwesten blijft gevoelig voor een beetje regen. Elders is het droog. Er waait een matige, in de kustgebieden vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind. De temperatuur loopt op naar 17-18 graden.

In de avond en nacht naar zaterdag neemt de bewolking toe en vanuit het noordwesten trekt een gebied met regen over het land naar het zuidoosten. De wind draait naar het westen en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur daalt naar 8 tot 11 graden.

Zaterdag: lokaal een bui

Met name in de ochtend trekken over de noordelijke helft van het land nog enkele buien. Elders is het droog en schijnt geregeld de zon. In de middag is het overal droog met flinke perioden met zon. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en daarmee wordt iets minder warme lucht aangevoerd. Het wordt maximaal 16 graden en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Zondag: fraaie herfstdag

De zon schijnt flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het is overal droog en er waait een zwakke tot hooguit matige zuiden- tot zuidoostenwind. Daarmee wordt weer zachtere lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar 16 graden in het noorden en naar 18 in het zuiden. Het is dan ook heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht in de verkleurende natuur.

Maandag: overwegend droog

Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Hier en daar komt het tot een bui, maar de meeste plaatsen houden het droog. De wind draait van zuid naar noordwest en neemt toe naar matig en het wordt opnieuw 16 graden in het noorden en 18 in het zuiden.
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief