De winnaars.
De winnaars. Foto: Christian Keijser fotografie

Cultuurprijzen uitgereikt in volle zaal Cultuurhuis Bovendonk

Door: Charlotte Sijbers Algemeen

ROOSENDAAL - De Cultuurprijzen zijn gisterenavond uitgereikt in de theaterzaal van Cultuurhuis Bovendonk. De jury nomineerde per categorie drie kandidaten waarna het aanwezige publiek de winnaars mocht kiezen. De prijzen gingen naar theaterduo Sebas & Wes, Rockin’ Wouw en Sara van Gaans.

In een volle theaterzaal werden gisterenavond de Roosendaalse Cultuurprijzen uitgereikt. De avond werd gepresenteerd door Stijn Roovers, hij werd muzikaal ondersteund door de Jongens van de Band. De jury bestond uit Claartje Rijkers, William Schaffels, Benjamin Scheltema en Isa de Jong.

Wethouder Arwen van Gestel was ook aanwezig. Hij noemde cultuur de ‘ruggengraat van de samenleving’. Hij gaf aan vooral te willen investeren in cultuur voor jongeren en jongvolwassenen. Op deze manier wil hij jongeren een plek en een kans geven in de culturele sector in Roosendaal, zonder dat ze vertrekken naar ‘grote’ steden. Daarnaast reikte hij de Jongeren Prijs uit aan Sara van Gaans. Ze schreef haar eigen nummer Horizon, dat nummer mocht ze afgelopen jaar vertolken tijdens het Bevrijdingsconcert. 

Theaterduo Sebas & Wes wonnen de Cultuurprijs voor Makers. In hun voorstelling ‘Als het morgen maar weer goed is’ bespreken ze alle problemen van het campingleven. Dit onder begeleiding van een live band. Sebas & Wes ontvingen hun prijs uit handen van Benjamin Scheltema; een cheque ter waarde van 3000 euro.

Stichting’ Rockin Wouw kreeg de Cultuurprijs Verenigingen van Claartje Rijkerstevens. Aan de prijs is een bedrag van 3000 euro gekoppeld. De Stichting organiseert rock-evenement Rockin Wouw al zes jaar. Inmiddels werken 15 vrijwilligers mee aan het doel van de stichting: Het sentiment, de  muziek en de gezelligheid van de jaren ‘50 en ‘60 overdragen aan een nieuwe generatie.

De Cultuurprijs Roosendaal wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Verbindt Roosendaal en de Gemeente Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief