Afbeelding
Foto: Bureau Brabant

Vernieling door vuurwerk bij Dijkcentrum: politie zoekt daders

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Bureau Brabant heeft beelden getoond van drie vandalen die vuurwerk op een plat dak hebben gegooid van een appartement op het Dijkcentrum in Roosendaal. Het gevolg is een groot gat waardoor water de woning instroomt.  De vermoedelijke daders, twee rennend en een derde op een scooter staan op beeld. Het incident vond plaats op 27 september 2023.

De politie meldt in een verklaring dat de bewoners op hun vakantieadres hoorde dat water vanuit hun appartement in het pand onder hun stroomde. Ze keren direct naar huis terug. Er blijkt een enorm gat in het plat dak te zitten waardoor er water in de woning stroomt. Bij nader onderzoek blijk dat vuurwerk de boosdoener is. 


Huis onbewoonbaar

Het huis is onbewoonbaar en de bewoners verhuizen daarom tijdelijk naar een hotel totdat de schade gerepareerd is. Op beelden is te zien dat er een brandend voorwerp op het dank gegooid wordt waarna er een steekvlam komt en er veel rookontwikkeling ontstaat. Camerabeelden laten drie mannen op en scooter zien die vanaf de Moriondijk het Dijkcentrum op rijden. Iemand gooit vuurwerk boven op het dak en later rennen twee mannen weg en de scooter volgt

De politie doet een oproep: neem contact op met de politie als u een van de daders herkent, ook als u informatie heeft over een mogelijk motief.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief