Afbeelding
Foto: Shutterstock

Politie plaatst extra camera’s na schietpartij Kalsdonk

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - De politie heeft vandaag twee camera’s geplaatst in de wijk Kalsdonk. De beveiligingscamera’s zijn daar opgehangen naar aanleiding van de schietpartij vorige week in de wijk. De camera’s zouden daar een maand blijven hangen. 

Op vrijdag 3 maart werd er in de wijk Kalsdonk op klaarlichte dag geschoten. Hierbij raakte een 19-jarige Roosendaler gewond. Eerder gaf de gemeente al aan extra maatregelen te nemen om de veiligheid in de wijk op te schroeven. Een van die maatregelen is het tijdelijk plaatsen van camera’s in de wijk door de politie. Donderdag zijn twee camera’s geplaatst die daar vooralsnog een maand blijven staan. 

Woensdagavond gingen agenten al in gesprek met wijkbewoners. De wijkagent stelt ook extra spreekuren in zodat bewoners bij hem terecht kunnen en de politie is, in samenwerking met de handhavers van de gemeente Roosendaal, extra aan het surveilleren in de wijk. De spreekuren zullen iedere twee weken zijn en starten op 14 maart van 14.00-15.00 uur. Ook handhavers van de gemeente zullen daarbij aansluiten.

Schutter
 Gisteren riep de politie de hulp in van burgers om de schutter op te sporen. Het zou gaan om een 32-jarige man uit Breda, oorspronkelijk uit Roosendaal. De man zou een bekende van de politie zijn en zou tevens ook vuurwapengevaarlijk zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief