Afbeelding
Foto: Els Rommers
Op de werkvloer

Wesley en Pim: ‘Dit mooie product maken we uiteindelijk samen!’

Door: Els Rommers Algemeen

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week Pim Pijper en Wesley Krijntjes

Wesley werkt sinds vorig jaar als lasrobot operator bij VL Test Systems. Pim werkt al 13 jaar bij VL Test Solutions en vervult de functie van marketing en salesmanager. Twee takken van sport zou je zeggen, toch beschouwen ze elkaar als collega’s. “We werken samen naar dat ene doel toe: het leveren van hoogwaardige APK testapparatuur en de allerbeste servicepartner zijn voor onze afnemers”, aldus Wesley en Pim. 

Hoe zijn jullie in dit vak terecht gekomen. Heeft dat te maken met liefde voor auto’s?

Wesley: Met auto’s heb ik minder, met robots des te meer. Net toen ik op zoek was naar een baan met meer uitdaging, kwam de vacature voor een lasrobot operator in dit bedrijf voorbij. Mooier kon niet, dacht ik. Hierin komen mijn ervaring in de metaalproductie en mijn passie voor (teken)computers en robots in het bijzonder samen. Maar het werd nog beter! Ik bleek te mogen werken met de geavanceerde ABB lasrobot van Rob Welding. Daarmee maak ik sneller en nog mooiere lasmallen. 

Pim: Vroeger had ik wel veel met auto’s, vandaar mijn studie aan de IVA, nu vind ik andere dingen belangrijker. Mijn interesse in auto’s vormde wel de reden dat ik in dit vak ben gerold. Het bedrijf van de huidige directeur zat destijds in Montfoort waar ik woon en benaderde mij voor een stageopdracht. Dat beviel wederzijds zo goed dat ik gebleven ben. Ik ben gestart als junior accountmanager om daarna door te groeien naar de functie van marketing en salesmanager die ik inmiddels in Etten-Leur met veel plezier vervul. 

Hebben jullie als collega’s vaak contact met elkaar?

Pim: VL Test Solution ontwerpt, ontwikkelt, levert, verkoopt en voert onderhoud en keuringen uit aan testapparatuur voor voertuigen. Zonder de medewerkers van VL Test Systems die verantwoordelijk zijn voor de productie van testapparatuur zijn zij nergens. En andersom… Ik heb niet rechtstreeks met Wesley te maken maar heb hem wel keihard nodig. Met enige regelmaat én met trots loop ik de productieruimte in om bijvoorbeeld klanten, distributeurs, collega’s van andere vestigingen maar ook potentieel nieuwe werknemers te laten zien met hoeveel zorg het mooie product dat we maken tot stand komt. 

Wesley: Sowieso is hier een open sfeer en collegialiteit staat hoog in het vaandel. Iedereen groet elkaar vriendelijk en helpt elkaar waar nodig. Er zijn 35 mensen vanuit VL Test Systems nodig om de stalen platen die het bedrijf binnenkomen te snijden, zetten, boren en frezen. Dit sub eindproduct gaat vervolgens naar de lasserij, wordt verzinkt en de componenten worden geassembleerd tot het eindproduct dat de klant te zien krijgt. Ieder stapje is onmisbaar. We doen dit samen en vormen één familie. Daardoor voel ik me hier al na een jaar zo thuis.

Wat moet je meebrengen om in deze branche te kunnen werken?

Wesley: Je hoeft geen ervaring te hebben met automotive equipment, wel -afhankelijk van je functie- met metaal, elektronica of software. Je wordt goed ingewerkt, waarna een zekere mate van zelfstandigheid wordt verwacht. Juist de vrijheid die ik krijg om mijn werk zelf in te richten, als het maar goed is, nauwkeurig en op tijd gereed, maakt deze baan nog leuker. 

Pim: Zelfredzaamheid zit inderdaad in het DNA van dit bedrijf. Tegelijkertijd moet je een teamplayer zijn. Alleen bereik je niks. Ook vraagt het werken met zo’n kwaliteitsproduct een pro-actieve en geïnteresseerde houding. We willen immers voortdurend verbeteren.

Wat maakt dat jullie iedere dag met plezier naar je werk gaan?

Pim: Vanwege de veelzijdigheid. En omdat de bedrijfsslogan mij op het lijf is geschreven: werken vanuit het hart en de wil om te winnen. Ik ben altijd al intrinsiek gemotiveerd geweest om die stap extra te zetten. Ik wil nóg betere resultaten, nóg meer werkplezier en zoek een omgeving die daarbij past en mij de ruimte geeft om dat te bewerkstelligen. Dus ben ik in dit vak en in dit bedrijf waar innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid centraal staan helemaal op mijn plek.

Wesley: In dit bedrijf word je gezien en krijg je alle kansen om je te ontwikkelen. Er wordt niet alleen geïnvesteerd in het personeel en de begeleiding van leerlingen, maar ook in de nieuwste high tech apparatuur. Dat ik daarnaast zoveel plezier heb met mijn collega’s maakt dat ik me geen leukere baan kan wensen.

Naam: Wesley Krijntjes (35)
Opleiding: MBO Constructiebankwerken en apparatenbouw, vakgerelateerde cursussen
Woont in: Bergen op Zoom
Werkt als: Lasrobot operator
Bedrijf: werkt sinds een jaar bij VL Test Systems
Hobby’s: passie voor computerprogramma’s, ontwerpen van sieraden op de 3D printer, muziek, filmpjes en websites maken en editten

Naam: Pim Pijper (33)
Opleiding: Bachelor IVA Business School, MSc Business Administration
Woont (samen) in: Montfoort
Werkt als: Sales & Marketing manager
Bedrijf: werkt al 13 jaar bij VL Test Solutions
Hobby’s: allround levensgenieterBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief