Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Tullepetaonse Toertocht brengt 4.500 euro op voor Mytylschool Roosendaal

Door: Pascal Brugman Algemeen

ROOSENDAAL - Zaterdag vond alweer de zevende editie plaats van de Tullepetaonse Toertocht. Een toertocht met verschillende soorten auto’s . Dit jaar word er geld opgehaald voor de Mytylschool, van dit geld word een snoezelruimte gecreëerd. 

Het opzetten van de Toertocht vergt een hele organisatie, Marc en Ellen zijn twee van de organisatoren hiervan: “Onze organisatie bestaat uit verschillende Lionclubs. Mannen en vrouwenclubs doen mee. Vandaag hebben we een recordaantal deelnemende voertuigen. Maar liefst 45 gaan er aan de start om geld op te halen voor dit goede doel. We kiezen altijd lokale goede doelen, want dit is herkenbaar en dichtbij. Onze deelnemers komen uit verschillende provincies, zelfs uit Amsterdam. Er zijn echt verschillende voertuigen die meedoen, dit zijn van oude auto’s zoals kevers en cabrio’s. Maar ook nieuwe porsches, elektrische auto’s en zelfs één op waterstof. De deelnemers rijden via een app vier verschillende routes met onderweg verschillende puzzels en opdrachten. Onderweg is er nog een lunch, hier kunnen ze niet te lang blijven hangen anders komen ze in tijd nood bij de laatste rit. Want er zitten wel tijdsloten op de touren en we kunnen iedereen dan ook volgen via de gps. Ze gaan een paar keer de grens over en het weer beloofd fantastisch te worden, dus de dakjes gaan er bij veel deelnemers af. Vanavond gaan we na het eten de uitslag bekend maken en overhandigen aan de cheque aan de school. Deze dag word natuurlijk ook door vele sponsoren mogelijk gemaakt.”

Deelnemers uit het hele land
Een toertocht als deze trekt natuurlijk veel deelnemers uit het hele land, zelfs uit Amsterdam kwam er iemand over. Jan Meijning kwam na zijn laatste tour graag weer terug om deel te nemen: ‘’Jeroen Kerkhof is een goede vriend en klant van mij en via hem werd ik uitgenodigd om een paar jaar geleden hieraan deel te nemen, toen won ik ook de eerste prijs ermee. Maar hier doe ik het natuurlijk niet voor, het is een fantastische dag waarbij veel te zien is; maar ook heel gezellig. Deze toertocht rij ik in mijn BMW Z4 uit 2003, dus bij mooi weer kan ook het dak eraf. Heerlijk de frisse wind door het haar heen en de laatste zon opvangen van het jaar. Ook voor dit jaar had ik mij uiteraard weer aangemeld om deel te nemen, dus ik kon gelukkig bij Jeroen logeren en reed gisteren al vanuit Amsterdam deze kant op. Het is nogal een stukje rijden, anders werd het wel heel erg vroeg opstaan vandaag. Ik rijd niet alleen mee met de tour, maar we sponsoren ook met ons bedrijf Assessio Nederland deze tour. Dus het is erg leuk om ook onderweg ons logo te zien op alle schildjes. We hopen natuurlijk dat er vandaag in het zonnige Roosendaal veel geld opgehaald gaat worden voor het goede doel. Wij gaan er een mooi dag van maken en hebben er zeker zin in. “

Snoezelruimte
Na afloop van de Tullepetaonse Toertocht en het bij behorende diner werden alle bedragen en sponsorgelden opgeteld. Het eindbedrag werd dan ook bekend gemaakt en Alice Geessink, directrice van de Mytylschool Roosendaal nam dan ook met een grote glimlach de cheque in ontvangst: “Wat een ongelooflijk mooi bedrag is er vandaag opgehaald voor onze school. Maar liefst 4.500 euro mochten we in ontvangst nemen. Mytylschool Roosendaal geeft gespecialiseerd onderwijs aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking of langdurige ziekte in de regio. Daarnaast is er gespecialiseerde begeleiding voor peuters met een ernstige beperking. Van deze opbrengst gaan we een snoezelruimte plaatsen, eigenlijk ook meerdere aangezien onze school uit zijn kluiten gaat wassen op het moment. Een snoezelruimte is een ruimte bestaand uit diverse materialen welke gebruikt kunnen worden tijdens het snoezelen. Door gebruikt te maken van diverse comfortabele zit- en ligelementen, gecombineerd met meerdere lichtgevende, geurende en tactiele producten kan de snoezelruimte zodanig worden ingericht. Hier kunnen dan onze kinderen lekker tot rust komen, het liefst willen we iets waar dan ook moderne technieken gebruikt worden. Aangezien we ook kinderen hebben in een rolstoel, dan is deze ook voor hun toegankelijk. We willen de organisatie, sponsoren en deelnemers dan ook hartelijk danken voor deze enorme bijdrage.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief