Afbeelding
Foto: Timo Reisiger

Angela Veraart ontvangt Roosenspeld

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL- Op zaterdag 27 april (Koningsdag) kreeg Angela Veraart een Roosenspeld uitgereikt door burgemeester Han van Midden tijdens de start van de Koningsdag-activiteiten in Moerstraten.  De uitreiking vond plaats om 09.30 uur bij de Koningslinde op het voormalige schoolplein. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om Angela Veraart de Roosenspeld toe te  kennen voor haar inzet en verdiensten voor het dorp Moerstraten. Het gemeentebestuur wil met de toekenning van de Roosenspeld haar waardering uitspreken. 

Activiteiten 

Angela Veraart neemt dit jaar afscheid als voorzitter van het Oranjecomité, waarvan zij sinds 2010 lid is en  sinds 2017 voorzitter. Maar zij is niet alleen lid van het Oranjecomité. Zij was de afgelopen jaren bij bijna alle activiteiten in het dorp Moerstraten betrokken en heeft daar een grote inbreng in gehad en zich verdienstelijk  gemaakt. 

Een opsomming: 

• Al 20 jaar lid van het comité Dorpsfeesten. Onder andere organisatie Mini Playbackshow,  Moerstraten got talent, Playbackshow en diverse hand- en spandiensten; 

• Sinds 2008 lid van de Stichting Vastenavond de Mangelpee. Is momenteel vicevoorzitter. Onder  andere kartrekker en medeorganisator kindermiddag en ontbijt met hoogheden; 

• Betrokken bij het sinterklaasfeest; 

• Sinds 2008 lid van FC Moerstraten. Onder andere jeugdleidster, organisatie wielerwedstrijden voor  jeugd, sinds vorig jaar bestuurslid, bardiensten, opstellen quiz bij nieuwjaarsreceptie en diverse  andere hand- en spandiensten. 

Roosenspeld

De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente Roosendaal. De  Roosenspeld is hét tastbare bewijs van goed burgerschap, die tot uiting komt in zilveren speld voor zowel  dames, als voor heren. Iemand voordragen voor een Roosenspeld kan via de website van de gemeente  Roosendaal. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief