archieffoto BredaVandaag
archieffoto BredaVandaag Foto: Politie

Team verkeer houdt in één week tijd 46 snelheidscontroles tijdens speed marathon

Door: Eveline Jansen Algemeen

WEST-BRABANT- Afgelopen week zijn in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant 46 snelheidscontroles gehouden. Deze controles vonden plaats in het kader van de “week van de snelheid”. Het initiatief kwam van Roadpol, een internationale organisatie op het gebied van verkeer. Naast het schrijven van veel bekeuringen werden 21 rijbewijzen ingevorderd voor snelheidsoverschrijdingen van meer dan 50 km/u.

In het kader van de “week van de snelheid” heeft de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant tijdens een speed marathon afgelopen week 46 snelheidscontroles uitgevoerd. Vanuit team verkeer werd er zowel overdag als ‘s nachts op snelheid gecontroleerd. Door de hele eenheid Zeeland-West-Brabant werden snelheidscontroles gehouden waar met behulp van een lasercontrole uitschieters staande werden gehouden en een bekeuring kregen. In een aantal gevallen was er ook sprake van alcohol-en/of drugsgebruik en werd ook daar een bekeuring voor geschreven. Naast het schrijven van veel bekeuringen heeft de politie 21 rijbewijzen in beslag genomen voor snelheidsovertredingen hoger dan 50 km/u. 

Naast controles met de laser werden er ook 18 controles uitgevoerd op zogenoemde PRIOR locaties binnen de eenheid. Dit zijn locaties die op basis van analyses van de wegbeheerder en politieteams als verkeersonveilig naar voren zijn zijn gekomen.

Het initiatief van deze snelheidscontroles kwam van Roadpol, een netwerk van Europese verkeerspolitiediensten. Onder leiding van hoge politieambtenaren zet Roadpol zich in de eerste plaats in voor het terugdringen van het aantal doden en ernstig gewonden op de Europese wegen.

De politie heeft tijdens deze week helaas gezien dat er diverse ernstige ongevallen zijn geweest waar snelheid een rol heeft gespeeld in de mate van letsel en schade. Ook na deze ‘week van de snelheid” blijft ze daarom handhaven op snelheid en zal het thema vaak terug komen op de agenda.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief