SP Tweede Kamerlid Cem Lacin bekijkt de situatie.
SP Tweede Kamerlid Cem Lacin bekijkt de situatie. Foto: SP

SP-delegatie Brabant bezoekt dichte spoorbomen Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Lange wachttijden bij de spoorwegovergang Willem Dreesweg op zaterdag 16 februari. Voor veel bewoners een dagelijkse frustratie, die de leefbaarheid er niet beter op maakt. Zaterdag stelde een delegatie van SP Noord Brabant zich ter plekke op de hoogte. In hun gezelschap ook Tweede Kamerlid Cem Laçin (SP woordvoerder infrastructuur, verkeer en milieu). Cem Laçin: “Intensief gebruik van het spoor, kan alleen als ook maatregelen worden genomen om overlast voor omwonenden te beperken.”

Hoewel het deze zaterdagochtend mee leek te vallen met de drukte en het oponthoud, werd de delegatie bij wijkcentrum “De Bergspil” op de hoogte gebracht van de actuele stand van zaken. Ook de storingen aan de spoorwegovergang die de nodige onveilige situaties hebben opgeleverd, werden besproken. De delegatie vroeg zich af of meer snelheid gemaakt kan worden met structurele oplossingen. De gemeente heeft het onderzoek naar een passende oplossing voor de ontsluiting van Tolberg opgenomen in de MobiIiteitsagenda 2020-2025. “Maar,” zegt lijsttrekker van SP Noord-Brabant,Maarten Everling, “dan heb je het over een traject van vele jaren. Deze situatie verdient een snellere oplossing. Helaas blijkt geld daarbij vaak een probleem. De SP in Brabant wil in de komende periode dan ook een Knelpuntenfonds voor problemen rond spoorwegen.”

Het Knelpuntenfonds Spoorwegen moet oplossing bieden aan problemen die omwonenden met name rond spoorwegovergangen ervaren. Veiligheid, bereikbaarheid en het verminderen van (verkeers)overlast zijn belangrijke uitgangspunten.

Na Roosendaal vertrok het gezelschap naar hun volgende stop: Tilburg. Om daarna door te reizen naar ‘s-Hertogenbosch. Beide plaatsen kennen ook zo hun problemen met het intensiever wordende (trein)verkeer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief