Reünie SBP Roosendaal.
Reünie SBP Roosendaal. Foto: Walter van Gastel

Geslaagde reünie voor Scouting Baden-Powell

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Dit jaar bestaat Scouting Baden-Powell 75 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd. Dit voor de huidige leden met als klap op de vuurpijl een gezamenlijk zomerkamp.

Maar afgelopen zaterdag waren alle oud stafleden en bestuursleden uitgenodigd voor een reünie. Na alle voorbereidingen waren de huidige stafleden zaterdag al vroeg aanwezig om de reünisten een gezellige dag te bezorgen. Zo werd er een toegangspoort gesjord, een kampvuur gemaakt voor het bakken van brood en marsh-mellows, en werden ook verschillende computers met heel veel foto's klaargezet. Vanaf 2 uur zou het programma beginnen, maar de eerste reünisten waren er al voor die tijd. Nog voor de officiële opening -op zijn scoutings: in carré wordt de vlag gehesen- hadden velen elkaar al gevonden en werden enthousiast de eerste herinneringen gedeeld. Na de opening ging men verder met het ophalen van herinneringen. Van recente tijd, maar ook van lang geleden. Zo was de oudste reünist 81. Bij het inschrijven kreeg de organisatie ook een berichtje van een oud staflid van 90 jaar, die het jammer vond dat hij er helaas deze keer niet bij kon zijn. De gesprekken werden levendiger door de vele foto's, gerangschikt in de tijd. De vele 'ooo's en aaaa's' en het gelach werden afgelost met een hapje en een drankje, gemaakt en geserveerd door de huidige stafleden.

Voor een deel van de reünisten was het rond 6 uur helaas weer voorbij, maar enkele bleven om te genieten van een heerlijke maaltijd, gemaakt door de 'oudste' jeugdleden. Iedereen die vertrok ging weg met "tot over 5 jaar", dus we weten wat ons te doen staat! We zijn blij met een geslaagde dag (en avond) voor alle oud stafleden die onze groep gemaakt hebben tot wat hij nu is: 75 jaar en still going strong. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief