Groepsfoto Stage Terheijden
Groepsfoto Stage Terheijden Foto: con voermans

TOtaal Karate / Sö-gö Ryu stage 2e onder Corona regels

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Karate-do SAN (Roosendaal) leraar en Hanshi TOtaal Karate Con Voermans (Etten-Leur) heeft afgelopen week in Terheijden een stage verzorgt in zijn ontwikkelde stijl TOtaal (Sö-gö)Karate.

Jan Vervoort, een van de karate leraren van karate Vereniging Terheijden heeft met Con afgesproken dat hij elke maand een stage komt verzorgen. Op het programma stond het eerste DAN examen van TOtaal Karate Nederland. En in het bijzonder de Kihon (basis), technieken gegeven met maximale fysieke ondersteuning, geen perfecte beweging, waarbij alle foto’s een ideale pose zijn, maar Karate, vechten!

Coronaproof

Het gehele programma werd Corona proof op 1,5 meter afstand van elkaar doorgenomen, uitgelegd, maar ook doorleefd. Effectief, efficiënt en creatief omgaan met de technieken. Waarbij aan het begin van de training veel aandacht was voor de uitvoering van de technieken, waar de logica en het kunnen toepassen per individu de persoonlijke aandacht kreeg. Gaandeweg de training werd steeds de nadruk gelegd op weerbaarheid en toepasbaarheid, geen vormen in trainen die toch niet werken.

Aan het einde van de training werd door assistent Max de kata Unsu doorgenomen. Eind januari, hopelijk, mogen we de derde stage geven in Terheijden.

Met dank aan Karate Vereniging Terheijden Kevin Vervoort voor het organiseren en aan Max de Pijnier voor de ondersteuning.

Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oudenbosch, Breda, Hoeven, Rucphen, Prinsenbeek, Hoogerheide en Essen (Bel).

Agenda tip

Vanaf heden, te Etten-Leur, Bootcamp en Buitentraining karate (1,5 meter afstand).

Data nog niet bekend:

TOtaal Karate Nederland scheidsrechter cursus, open voor alle stijlen, stromingen en organisaties o.l.v. Rob Bos en Con.

TOtaal Karate Nederland Kata stage o.l.v. Remon Hartkamp (kata Sö-gö Shuto) en Con Voermans (zoek het gevecht in jezelf met de kata).

Info: Karate, privé trainingen, bootcamps, coaching: 06-24222772.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief