Veilig fietsen
Veilig fietsen Foto: VVN

Veiliger fietsen tot je 100ste

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - KBO-Roosendaal organiseert samen met Aleco en diverse andere partners op donderdag 20 april een eerste editie van ‘Doortrappen Roosendaal’, ten behoeve van alle senioren in de gemeente Roosendaal. 

Deelname is gratis, voor zowel leden als niet leden van KBO. Ruim 22% van alle inwoners van de Gemeente Roosendaal is 65 jaar of ouder. Een zeer groot gedeelte van deze groep fietst met grote regelmaat. Mede door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Door allerlei omstandigheden en onder invloed van allerlei factoren is veiligheid een groot aandachtspunt geworden. 

Het programma “Doortrappen” (Veiliger fietsen tot je 100ste) heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen, om daarmee enerzijds actief en gezond te blijven en anderzijds te kunnen blijven participeren aan de maatschappij. Het is de bedoeling om senioren tevens attent te maken op de snelheid van e-bikes en de gevaren voor hun omgeving, veiligheid en de noodzaak van het dragen van een helm. 

Programma

Op deze dag kunnen de deelnemende senioren in de ochtend of de middag deelnemen aan het programma van Doortrappen. Dit programma bestaat uit: Opening door wethouder Sanneke Vermeulen; VVN-workshop en training; fysieke testen en oefeningen; gelegenheid om advies te krijgen van een audicien, opticien, fietsenmaker en diëtiste; mogelijkheid om de ochtend af te sluiten met een gezamenlijke gratis lunch en een fietstocht (niet van toepassing bij de middag editie). 

Door tevens aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl (vanuit Thuiszorg West-Brabant zal een diëtiste aanwezig zijn en deelnemers kunnen op een speciale smoothie fiets hun eigen smoothie maken), mikt de organisatie op meer effecten dan puur het informeren over en ervaren van veilig fietsen. 

Doortrappen Roosendaal is een initiatief van KBO-Roosendaal, waarbij wordt samengewerkt met verschillende partners: Aleco Sport Visions, SSNB Sportservice Noord-Brabant, Thuiszorg West-Brabant, Veilig Verkeer Nederland, afdeling Roosendaal, Gemeente Roosendaal, Beter Horen, Van Wely, Scoofie. 

Locatie: Aleco/ Talentencentrum Zuidwest Nederland, Nispenseweg 3, Sportpark Vierhoeven, Roosendaal. 

Inschrijven kan via de website www.aleco.nl 

Of stuur een email naar: info@aleco.nl of bel naar 0165-743005 janhendrikx.1@kpnmail.nl of bel naar 0165-556499.[n]

Senioren fietsgroepen


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief